r116 Edgemarker collide

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Tue Jan 22, 2013 12:36 pm

Hi Guys

I am using the r116 and just trying out the Jungle Platform tutorial. I have a problem with the snailEnemy and the Edgemarker.

The Snailenemy collides with the Edgmarker and turns around and goes left and right, but after a while it collides on the left or right and falls off the platform.

Not sure if we have a bug. I only have one snail currently.

Thanks
Tony
B
7
S
1
Posts: 2
Reputation: 692

Post » Tue Jan 22, 2013 3:28 pm

Please see how to report bugs, you need to provide a capx and precise steps to reproduce the issue.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,999
Reputation: 57,793

Post » Tue Jan 22, 2013 3:38 pm

I see this at times in r114 so it may not be a bug in r116, it may be that the way the detection is occurring and where the snail is happens too late for it to turn around. frame rate, position of the marker near the edge and a couple other things could also cause this. Try adjusting the location of the edge marker (move it farther in) or possibly make it a bit bigger as well and see if that helps at all. I would recommend trying in the last stable build (r114) as well and see if you see the same issue. Though you will have to start the tutorial over as the r116 built capx will not work in r114.

hope this helps, thanks!
B
49
S
11
G
10
Posts: 1,833
Reputation: 14,418

Post » Tue Jan 22, 2013 4:55 pm

Closing as per what @Kyatric said, this is probably just a mistake in your events and not a Construct 2 bug. My telepathic debugging isn't so good these days so I won't attempt to comment otherwise.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Tue Jan 22, 2013 5:00 pm

Sorry

Here is the capx


https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/0F0D266913A54F82A74436BC8E11F2C34

Thanks
B
7
S
1
Posts: 2
Reputation: 692

Post » Tue Jan 22, 2013 5:28 pm

@tonygil - it's not a Construct 2 bug. You need to make sure the origin is correctly placed centrally (use the 2 key on the num pad as a shortcut) for the object to mirror properly.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Tue Jan 22, 2013 5:39 pm

No its the bounding box polygon thing which is causing the snail to fall off.Go to polygon collision and set every frame to guess polygon boundaries. The collision box changes its width each frame causing it to touch the edgemarker twice thats why the snail goes left again.
B
22
S
3
G
6
Posts: 1,356
Reputation: 7,141


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests