[R119] Sound no longer plays in IE10

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sat Feb 16, 2013 11:22 am

Link to .capx file (required!):
https://www.dropbox.com/s/9of53bm4z2pn2t9/IE10AudioBug.capx

Steps to reproduce:
1. Export project as HTML website and upload
2. Test on Chrome and IE9
3. Test on IE10

Observed result:
Sound plays fine in Chrome and IE9 but not in IE10

Expected result:
Sound plays on IE10

Browsers affected:
Chrome: no
Firefox: no
Internet Explorer: yes

Operating system & service pack:
Windows 8 RT & Windows 8, fully up to date as of 16/2/2012

Construct 2 version:
R119
Moderator
B
72
S
13
G
11
Posts: 900
Reputation: 11,783

Post » Sat Feb 16, 2013 3:32 pm

That's odd - I don't believe the Audio object code was modified at all for r119. Did this happen with previous builds?
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Mon Feb 18, 2013 12:21 pm

Can't reproduce, plays correctly in IE10 on Windows 8 Pro here:
http://www.scirra.com/labs/ie10audio/

Are you sure you set the correct MIME type for .m4a on your server? It might be that IE9 is relaxed about MIME types, and IE10 is strict.Ashley2013-02-18 12:21:31
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Mon Feb 18, 2013 3:39 pm

Hi,

I have this same issue with IE10.

I setup MIME types like this on my website:


Is the above correct?
Thanks!

JeZ+Lee
B
11
S
3
G
4
Posts: 105
Reputation: 2,950

Post » Tue Feb 19, 2013 3:24 am

Very strange, I wonder if this is an IE update as I haven't been getting this before. Thanks for looking into it.
Moderator
B
72
S
13
G
11
Posts: 900
Reputation: 11,783

Post » Tue Feb 19, 2013 12:59 pm

Just to confirm, adding a AppCache MIME type and changing the URL fixed the issue for me.

[QUOTE=Ashley] If your server is incorrectly configured, it will not serve AppCache or .m4a files correctly, which will break both offline caching and audio in IE and Safari. This is a problem with your server and not a C2 bug. To fix it make sure .m4a serves with the MIME type audio/mp4, and .appcache serves with text/cache-manifest.[/QUOTE]
Moderator
B
72
S
13
G
11
Posts: 900
Reputation: 11,783

Post » Wed Feb 20, 2013 3:06 pm

Closing as a server config issue.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests