r152: Sprites are invisible with blur effects

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Thu Dec 05, 2013 9:14 pm

Link to .capx file (required!):
https://dl.dropboxusercontent.com/u/30381754/Blur%20Bug%20Project.capx

Steps to reproduce:
1. Add any sprite to the project
2. Add any blur effect to the sprite (I've tried this with Horizontal Blur, Vertical Blur and Radial Blur)
3. Preview

Observed result:
Sprite is not visible.

Expected result:
A sprite should be visible, but with the added blur effect as previewed in the game editor.

Browsers affected:
Chrome: yes
Firefox: unknown
Internet Explorer: no (tested with IE11

Operating system & service pack: Windows 7 SP1

Construct 2 version: r152
    
B
24
S
5
G
1
Posts: 89
Reputation: 3,015

Post » Thu Dec 05, 2013 9:38 pm

I've had a mess around with other effects. Certain distortion effects like Water Ripple and Pulse cause the image to be partially drawn instead of being fully visible.
B
24
S
5
G
1
Posts: 89
Reputation: 3,015

Post » Fri Dec 06, 2013 12:46 pm

Can't reproduce, looks fine here. Sounds very much like a graphics driver issue, try making sure they're up to date.
Scirra Founder
B
398
S
236
G
88
Posts: 24,439
Reputation: 194,647

Post » Fri Dec 06, 2013 7:19 pm

Weird, I have the latest driver version of my graphics card (AMD HD Radeon 7800 series) and this issue only occurs in Google Chrome (the effects appear fine in IE11 and Node-Webkit). Could there be something up with how my graphics driver handles Chrome? Or Chrome's WebGL renderer?
B
24
S
5
G
1
Posts: 89
Reputation: 3,015

Post » Fri Dec 06, 2013 7:43 pm

Just reinstalled Google Chrome and now everything works including the WebGL effects. I think something screwed up my Chrome install.
B
24
S
5
G
1
Posts: 89
Reputation: 3,015

Post » Fri Dec 06, 2013 8:35 pm

I have the same problem with "set color"
Blur effects are fine

r153Kurz2013-12-06 20:36:25
B
57
S
19
G
10
Posts: 191
Reputation: 9,626

Post » Sat Dec 07, 2013 12:24 pm

@Kurz - probably the same issue - check your drivers are up to date.
Scirra Founder
B
398
S
236
G
88
Posts: 24,439
Reputation: 194,647

Post » Sat Dec 07, 2013 12:39 pm

@Ashley

I'm find the problem - it was the spritefont (2048x1024) inside.

The sprites disapiers even on editor when I added "set color" or "tint".

But problem was solved when I load another font (1024x512).
B
57
S
19
G
10
Posts: 191
Reputation: 9,626


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Yahoo [Bot] and 3 guests