r70 sound m4a import / sound import

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Fri Dec 02, 2011 10:36 am

some troubles with importing sound, m4a sounds are shortened after export in construct, some small sounds are completly cut off, also sound different

also want to notice, as construct import doesn't work for me (windows 7 needed), i have my own importprogram with the needed codecs, so i would like to skip the importstep, the sound are already compressed so no need to do it a second time,
perhaps maybe this is also the problem of shortened sounds
ImageImage
B
61
S
19
G
6
Posts: 809
Reputation: 9,028

Post » Fri Dec 02, 2011 2:28 pm

How are you telling if the sounds are shortened? Are you playing audio in a browser? If so, the browser may have poor audio support, have you tried any other browsers? For example Safari for Windows tends to cut bits off sounds, it's a bug in Safari, your audio files are not actually shortened at all.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,949
Reputation: 178,544

Post » Fri Dec 02, 2011 4:04 pm

its not related to browser, but its not construct bug either, my own converter does it too, its probably because of the change in bitrate or quality i think, and always with m4a files, i look into it later

is importing without converting something that will be added? for the moment i cant use it anyway and there probably others too, you must have windows 7, i do have all the needed encoders and use them via foobar2000(audioconverter)
ImageImage
B
61
S
19
G
6
Posts: 809
Reputation: 9,028

Post » Thu Dec 08, 2011 6:23 pm

If you import .m4a files Construct 2 just copies+pastes the files to the project, it doesn't re-encode them at all. So I don't think this is a Construct 2 problem, it's either your encoder or the browser... so closing this bug.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,949
Reputation: 178,544


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests