[r76] PNG recompression standard is same as brute

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Thu Jan 19, 2012 6:34 pm

Hi...

My project had a lot of sprites (animations), and when I was exporting with PNG recompression Standard, it was as slow as brute recompression.

Previous that r75 was two or three minutes, but now is half hour and don't finish yet.

If PNG recompression is None, I don't have problem.

I'm not sure if this is a bug, but before I didn't have this problem.

Thanks

PD: My project is a big folder, then I can't upload this.
B
66
S
13
G
7
Posts: 11
Reputation: 7,513

Post » Thu Jan 19, 2012 11:04 pm

That's odd because I didn't change anything relating to this in r76, does it do it every time?
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,610

Post » Thu Jan 19, 2012 11:48 pm

Yes, when I choose Export Project, and the bar of "Exporting project" is loading, in the state bar appear "Recompressing xxxxx.png" (xxxx.png is every sprite that I used in animations). I was waiting for half hour then I closed Construct 2 because was very slow (Before R76 were two or three minutes).

I repeat the process with brute PNG compression and it was as slow as standard. But in None PNG compression was very fast (Less than one minute).

My project has more than 200 small sprites in PNG format (15 sprites in some animations)

I make a new project with 30 sprites in an animation, and I had the same problem.

.CAPX

Edit: I tried with construct 2 examples and I have this problem too.

ThanksSketchDeluxe2012-01-19 23:52:10
B
66
S
13
G
7
Posts: 11
Reputation: 7,513

Post » Fri Jan 20, 2012 12:36 am

Seems to be working fine here for me with your .capx: 'standard' is pretty quick, 'brute' just a little slower. Have you tried rebooting? There might be dead pngcrush processes hanging about or something. Also, during a long export, open task manager and list processes by CPU usage - which processes are using the most CPU? I'd guess pngcrush, but good to know for sure...
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,610

Post » Fri Jan 20, 2012 1:10 am

Thanks, I reinstalled Construct 2 and the problem was resolved, apparently the process pngout.exe (I don't know if this is of Construct 2) was causing the error (Task manager). Now I can export the project without problems.

Thanks
B
66
S
13
G
7
Posts: 11
Reputation: 7,513


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests