Random cave generator(capx)

Show us your completed creations made in Construct 2

Post » Sun Mar 24, 2013 9:28 pm

Hi, here's my cave generator(i'm working in a game that will use this).I'm using the cellular automata 4-5 algorithm and a set of other rules, but i have to work a little more on it, because once in a while i'm getting some big disconnected caves.

Arrows-move and jump
Spacebar-fly
Hold Z to Zoom out and see the entire cave
G-generate a new cave

Random cave capx

Random cave example

UPDATE:you can find above the link to the capx., this is slightly different from the example but you can use your own tiles for the auto-tile function.

Edit:i forgot to paste the comments to this example so if you have any doubts just ask here if you like.
cesisco2013-10-13 17:28:40
B
33
S
11
G
9
Posts: 381
Reputation: 10,153

Post » Sun Mar 24, 2013 9:38 pm

Pretty cool.
B
40
S
5
G
5
Posts: 405
Reputation: 5,657

Post » Sun Mar 24, 2013 10:20 pm

Great work!
B
18
S
5
G
3
Posts: 158
Reputation: 4,813

Post » Sun Mar 24, 2013 11:10 pm

nice...got a little dizzy...lol.
B
50
S
17
G
15
Posts: 1,029
Reputation: 26,289

Post » Mon Mar 25, 2013 6:01 am

Wonderful
B
20
S
8
G
6
Posts: 176
Reputation: 8,047

Post » Mon Mar 25, 2013 4:38 pm

Thank you guys!By the way, any performance issue?I wonder if these caves will be playable if i make them 2 times bigger, right now it's a 48x32 array.
B
33
S
11
G
9
Posts: 381
Reputation: 10,153

Post » Mon Mar 25, 2013 5:25 pm

Very impressive! Will you be releasing a .capx at a later date? I'd love to utilise this!
slap it onto the flappy bird template...
bang it on google play with all the other shovelware...
sorted...
B
36
S
7
G
4
Posts: 322
Reputation: 8,170

Post » Mon Mar 25, 2013 7:11 pm

This is incredible. A capx would be awesome. ;)
B
40
S
12
G
7
Posts: 603
Reputation: 7,646

Post » Mon Mar 25, 2013 11:36 pm

On IE10 it seems to take 30 seconds to a minute to generate the map and I can see each phase of the process as it fills them in, numbers, them, etc....
B
49
S
11
G
10
Posts: 1,833
Reputation: 14,418

Post » Tue Mar 26, 2013 12:40 am

I would use a pre-generated array if I were you.
Way less load time, and guaranteed not to have tile errors.
Keep in mind thousands of tiles will break performance. newt2013-03-26 00:41:06
Image Image
B
161
S
48
G
89
Posts: 7,347
Reputation: 66,249

Next

Return to Completed Creations

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests