Random Spawn location, Set number of spawns

Get help using Construct 2

Post » Sat Jul 20, 2013 3:08 pm

OK folks, hi. This is the first time i've not been able to find my query with either google or these forums and i'd really appreciate some help.


  • TOP DOWN shooter.

  • Player clears the level,

  • the LEVEL Global ups by 1,

  • NeedNewEnemy sets to 1 (which i was using to trigger my latest attempt)

  • 3*(the current level number) of bad guys spawn, spread over the 20 spawn points, (SPAWNER_1, SPAWNER_2,3,4,5,6 etc)


My issue is two fold, 1 - making the bad guys spawn accross (as randomly as we can) the 20 spawn locations, and 2 creating a loop or whatever is needed to create the correct number 3*(level number)

If any can assist with any of this, that'd be really appreciated, I'm still REALLY n00by at this.
B
4
Posts: 2
Reputation: 282

Post » Sat Jul 20, 2013 3:11 pm

UPDATE: Obviously I can post the CAP if needed, but if possible guidance, as opposed to it being completed would be massively appreciated.

Thanks again.
B
4
Posts: 2
Reputation: 282

Post » Sat Jul 20, 2013 4:11 pm

New to construct but based on tutorials I've seen this should be doable.

Have your spawn points set in advance.
Give them unique names/ids.
Make array of those names/ids.
Randomly pick one per enemy.
Set enemy location to chosen spawn point location.
B
22
S
4
G
1
Posts: 100
Reputation: 2,150

Post » Sat Jul 20, 2013 5:41 pm

- On Trigger
|- Repeat 3 * waveNum Times
|- Spawner Pick Random Instance
-> Do Spawny Stuff

That's probably really confusing. Just tell me if you want a capx.
B
44
S
13
G
7
Posts: 603
Reputation: 7,936

Post » Mon Nov 11, 2013 10:58 pm

yes helpz i want the capx
B
6
S
1
Posts: 49
Reputation: 573


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: KazaaMafia, Kenthria, QuantumMMX and 13 guests