Randomized an array for a deck of cards

Get help using Construct 2

Post » Fri Jun 08, 2012 4:59 pm

loop from 0 to the total number of cards-1. use the loopindex +/- any offset you want to position each card as you loop thru
B
13
S
5
G
2
Posts: 306
Reputation: 3,262

Post » Fri Jun 08, 2012 6:45 pm

Glad my tutorial was helpful!

Depending on how you want the cards to fan out, you might also want to rotate them slightly. This is easiest if the card origin is somewhere on the bottom (either bottom left, right or center.)

B
29
S
11
G
12
Posts: 281
Reputation: 11,878

Post » Sun Jun 17, 2012 11:01 am

Hi, where di you found card game pictures? i'd like to put pictures must funny but can't find them...
thank you all
B
10
S
2
G
3
Posts: 49
Reputation: 2,333

Post » Tue Jun 19, 2012 12:26 am

If you want standard 54-card deck, you can find a very nice free vector version at svg-cards.sourceforge.net

Otherwise, I make my own graphics. You may be able to find someone to help you with that, or find some free graphics on the internet. There are threads about creating art in this forum, too. One of my favorite site for learning to make game art without having to buy expensive tools is 2d game art for developerskittiewan2012-06-19 16:29:38
B
29
S
11
G
12
Posts: 281
Reputation: 11,878

Post » Thu Feb 21, 2013 1:54 am

I just ran across this, and while it seems really nice I think there's a logic flaw. Each time I shuffle the deck and deal out the full deck the last card is always (4 times in a row) the same.
B
3
Posts: 5
Reputation: 410

Post » Sun Sep 01, 2013 12:20 am

[QUOTE=seridras] [QUOTE=Kyatric] @jlouter: the error means the capx needs a specific (custom) plugin to be opened.

Apparently those examples were made before Ashley implements dialogs that gives the name of the missing plugin(s).

On the first page of this thread you can see this post that links to the required plugin.[/QUOTE]
I downloaded the plugin that was listed in that post, and still had an issue with trying to open the capx like jlouter mentioned.

I also have an alternative shuffle in case anyone would like it:

This should address the issue mentioned above for incomplete shuffling.[/QUOTE]

This is a Year old. But anyone mind explaining this shuffle to me?
I see it works, but how come it does not repeat the numbers at some point?
B
40
S
11
G
4
Posts: 665
Reputation: 8,403

Post » Sat Jan 25, 2014 7:06 pm

Hello all,
I been away for a long time.
I have updated this card game demo to fix the shuffle and I took out the plugin Moveto so it will run off stock Construct2.

Here is the updated file:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/1244375/CardGame10.capx
B
15
S
10
G
8
Posts: 107
Reputation: 4,944

Post » Mon May 19, 2014 7:50 am

Ok need help..I'm trying to implement my things over here but when I run it..The cards just loop through all the frames instead of sticking with the desired frame

capx if that helps

https://www.dropbox.com/s/a4jicswwjuns3yg/diaplay.capx
B
8
S
2
G
1
Posts: 15
Reputation: 585

Post » Mon May 19, 2014 8:06 am

That's usually caused by not setting the animation speed to zero.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
120
S
28
G
68
Posts: 4,844
Reputation: 48,289

Post » Mon May 19, 2014 8:07 am

nevermind gotcha..THANK YOU
B
8
S
2
G
1
Posts: 15
Reputation: 585

PreviousNext

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: gregorysforster, WhosWho and 15 guests