Really bad flickering on some graphics cards?

New releases and general discussions.

Post » Sat Feb 09, 2013 10:09 pm

So I've been working on a project in CC for a while and so far everything seems to work fine on my end whenever I test it. However, I've sent the .exe to my friend CrispyYoshi (also a CC user) for some feedback, but he's apparently experiencing some pretty bad flickering while I'm not.

http://youtu.be/Wf0DhPvhl8E Video that I made, showing how it's supposed to look.
http://www.youtube.com/watch?v=_qe_UIANxs4 Video that my friend made, showing the flickering bug.

This is most likely due to some graphics card incompatibility but I'd really like to know what could be causing this to happen. I have no idea if this is some sort of obscure bug or if this is something I should be worried about, but it's bugging the hell out of me.

I don't think the flickering started until I started adding several canvas objects to my layout, so this is leading me to believe that having too many canvas objects on the screen at once is causing this to happen. I'm not entirely sure though, so I'm wondering if someone could confirm this. Since my game is displaying everything at 2x resolution I need about 7 different canvas objects to display everything (I've heard that the zoom feature is terribly inefficient so I'm trying to avoid using that.)

Also, my hardware specs if that matters:
Processor: Intel(R) Core i3 CPU M370 @ 2.40 GHz
RAM: 4 GB
System Type: 64-bit os
Intel Graphics

CrispyYoshi's specs: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=6280&review=asus+u36s+macbook+pro+alternative&p=3
B
4
Posts: 5
Reputation: 360

Post » Sun Feb 17, 2013 8:59 am

I have the same specs except a i5 core, 8 gb ram and 2 gb intel hd Graphics card, and I don't experience flickering. Macbook? Must be why!
B
18
S
4
G
1
Posts: 413
Reputation: 2,512


Return to Construct Classic Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests