Recording C2 games

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Sun Jul 07, 2013 10:55 pm

Every time I try to record my game the FPS drops to 30. I can record other things with no performance issues, but C2 games have the speed halved.
Tested with Fraps, Camtasia and LiceCap(captures gifs)
It's too specific to be just a coincidence... any information on this?
B
84
S
22
G
15
Posts: 1,039
Reputation: 15,249

Post » Mon Jul 08, 2013 12:39 am

Have you tried Bandicam. I used bandicam for my only 1 recoding and no problem.
B
92
S
18
G
9
Posts: 2,455
Reputation: 15,113

Post » Mon Jul 08, 2013 1:00 am

Being a Fraps user myself, I am aware that Fraps alters the framerate of the game to the framerate you specify. Try changing the FPS in Fraps to 60fps, though if you have a weak computer it may still drop below 60fps.

Protip: If you're planning to upload this only to Youtube, Youtube makes all videos 30fps anyway, and as Construct 2 uses TimeDelta, you may as well ignore the fps change and record away at 30fps.
B
51
S
20
G
10
Posts: 571
Reputation: 9,819

Post » Mon Jul 08, 2013 1:11 am

What is your FPS during game play, without recording?
B
22
S
3
G
4
Posts: 23
Reputation: 3,399

Post » Mon Jul 08, 2013 1:16 am

I've had good experience with Fraps and Node-webkit export. Make sure you set Fraps to record at 60fps.
B
92
S
31
G
24
Posts: 3,191
Reputation: 32,699

Post » Mon Jul 08, 2013 2:46 am

@orangemicro @sqiddster @Jase00
The game runs at 60fps normally

Made new tests, setting all the programs to record at 60fps
Fraps: records fine (on the previous test it was set to 30fps)
Bandicam: pretty good, 57~60 fps
Camtasia: Full screen: 55~60 fps, fps drops to 40 when recording region
LiceCap: still drops to 30 fps

So... might just be faulty software. They have much better performance when recording a bigger area, instead of just my 320x288 game
B
84
S
22
G
15
Posts: 1,039
Reputation: 15,249


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests