Replace Colour effect not working after export!

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Fri Feb 21, 2014 4:12 pm

I have a monster sprite and it creates a new instance every time it was destroyed and i think it's rather dull to see the same monster over and over again so I added the replace colour effect and set the replace RGB to random(255) so the monster created will be random colours every time, and it works perfectly in preview mode, but when I export it suddenly this effect does not work. Any ideas to solve this?
B
5
Posts: 11
Reputation: 270

Post » Fri Feb 21, 2014 4:48 pm

I just tested on a project that recolors a bunch of SpriteFonts, and it worked.

Replace color does require WebGL, are you testing in a browser that supports it? (or turn off WebGL before export?)

edit: to make sure I made a test with just a green rabbit sprite, using recolor to turn it a sickly reddish color. So if WebGL isn't supported, it will be green.

TEST
B
239
S
62
G
33
Posts: 903
Reputation: 40,562

Post » Fri Feb 21, 2014 5:19 pm

Oh it works for my pc but not my phone. I guess mobile browers don't enable web gl?
B
5
Posts: 11
Reputation: 270

Post » Sat Feb 22, 2014 1:11 pm

You need a mobile browser with support WebGL in android the chrome and the firefox (the last versions), in ios I don't know
other option if you like to export to android is use the intel crosswalk.
B
65
S
9
G
7
Posts: 176
Reputation: 8,924

Post » Mon Feb 24, 2014 1:53 pm

Closing as not a bug. Use the 'effects supported' condition to check if effects will work on the current platform.
Scirra Founder
B
399
S
236
G
89
Posts: 24,525
Reputation: 195,382


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest