[REQUEST] A grid in the layout...

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Sun Mar 10, 2013 5:13 am

[QUOTE=Pode] For the moment, you can add a Sprite, which consists of a bitmap grid. Don't forget to delete it before export ;).[/QUOTE]
This is what I do for the time being as well. Always figured a visible grid was on the to-do list. happy to know it got a bump up said list.
Visible grid Plus the ability to tab through fields in the property and ribbon menu. And I think My workflow would be about perfect.
B
84
S
12
G
9
Posts: 99
Reputation: 9,508

Post » Thu Mar 21, 2013 1:58 pm

I would like to see a toggle visible grid feature as well :)
B
16
S
2
Posts: 3
Reputation: 1,147

Post » Thu Mar 21, 2013 2:14 pm

@Hansi - it's already supported in r123.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,478

Post » Fri Mar 22, 2013 7:06 am

This would be great! And maybe an align option that does both vertical and horizontal at the same time.E2GameStudios2013-03-22 07:07:18
B
11
S
2
Posts: 65
Reputation: 1,396

Post » Fri Mar 22, 2013 9:40 am

@E2GameStudios the visible grid option was added this week, and it snaps to when you click and drag the object anywhere on the screen when snap to grid is enabled.
B
49
S
11
G
10
Posts: 1,833
Reputation: 14,418

Post » Sun Mar 24, 2013 5:52 am

The new visible grid is great and makes a big difference. Would love to see a grid option in the sprite editor as well. It would really help when making low res sprites.

The sprite editor certainly needs a fair bit of work to get it up to the level of standalone apps, but top of my list would be a tilable option
B
11
S
2
G
1
Posts: 108
Reputation: 1,899

Post » Sun Mar 24, 2013 4:17 pm

[QUOTE=zendorf] The new visible grid is great and makes a big difference. Would love to see a grid option in the sprite editor as well. It would really help when making low res sprites.

The sprite editor certainly needs a fair bit of work to get it up to the level of standalone apps, but top of my list would be a tilable option [/QUOTE]

I'm glad there is a visible grid now! There are a lot of uses for it (though admittedly fewer for my game ), but I would pick new/improved features over updating the sprite editor any day. There are so many better, free options for graphics creation and manipulation that it seems strange to make it too full-featured.
B
90
S
32
G
14
Posts: 935
Reputation: 14,540

Post » Sun Mar 24, 2013 4:55 pm

Thank you Ashley, great feature and support.
ImageImageImageImageImageImage
B
92
S
19
G
12
Posts: 1,192
Reputation: 18,276

Post » Mon Mar 25, 2013 9:21 am

[/QUOTE]

I'm glad there is a visible grid now! There are a lot of uses for it (though admittedly fewer for my game ), but I would pick new/improved features over updating the sprite editor any day. There are so many better, free options for graphics creation and manipulation that it seems strange to make it too full-featured.[/QUOTE]

I agree with you, just figured that the code for visible grid in the layout could be reused for the sprite editor. I only use the sprite editor for standin graphics when prototyping, but with a bit of dev love here and there, it could be used for finals.
B
11
S
2
G
1
Posts: 108
Reputation: 1,899

Previous

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests