resize light?

For questions about using Classic.

Post » Wed Jun 01, 2011 7:46 pm

Hi, how can i resize a light via the event editor? i have not seen any option about set width or height different than sprites or others.

PD: it is intedded to make a light flick..
B
1
G
1
Posts: 12
Reputation: 449

Post » Thu Jun 02, 2011 2:58 am

oh... add the sine behavior to your light and select opacity

play around with the value et voila
B
3
S
2
G
2
Posts: 136
Reputation: 1,347

Post » Thu Jun 02, 2011 3:20 pm

Yes changing opacity makes a nice effect, but i wanted to make like an upgrade of a torch, with each upgrade the light musb upgrade its range, so i know how to use variables an values just that i cant resize,.. is there a method?
B
1
G
1
Posts: 12
Reputation: 449

Post » Thu Jun 02, 2011 5:32 pm

The light object don't seem to have a height/weight modifier :?

That's weird...well... you could use a sprite instead of the light object...

if you give me the cap, i could look closer to your problem.
B
3
S
2
G
2
Posts: 136
Reputation: 1,347

Post » Thu Jun 02, 2011 5:59 pm

Well i have not saved it, i just was testing, but about the sprite, to simulate the light effect i just have to add the same pic to a sprite and add the shadow caster behaviour?
B
1
G
1
Posts: 12
Reputation: 449

Post » Thu Jun 02, 2011 6:22 pm

Light object can do things Sprite can't. If I remember correctly, Sprite doesn't work with Shadow Caster.
B
2
S
2
G
2
Posts: 372
Reputation: 1,794

Post » Thu Jun 02, 2011 6:27 pm

Yes i do it!, but there is another problem, i made a variable system to change dimensions of the ligth, that when a private value is 1 it will set a random dimension ant will turn the value to 0, and when the value is 0 it will turn it into 1 every 100 millisecond but the loop is not working, Where can i upload the .cap? maybe mediafire or this page has storage?.
B
1
G
1
Posts: 12
Reputation: 449

Post » Thu Jun 02, 2011 8:30 pm

yeah, mediafire works


but... i suggest you to use dropbox...its faster and free.
B
3
S
2
G
2
Posts: 136
Reputation: 1,347

Post » Fri Jun 03, 2011 1:34 pm

[quote="Mr Wolf":376k1t3q]Light object can do things Sprite can't. If I remember correctly, Sprite doesn't work with Shadow Caster.[/quote:376k1t3q]

I thought the light object was the source, and a sprite must have the shadow caster behavior to create shadows :?
"Construct 4 lets YOU make advanced games! (maybe)" Construct Classic - Examples Kit
B
86
S
28
G
13
Posts: 2,092
Reputation: 15,009

Post » Sat Jun 04, 2011 12:56 am

[quote="Jayjay":f741zsh6][quote="Mr Wolf":f741zsh6]Light object can do things Sprite can't. If I remember correctly, Sprite doesn't work with Shadow Caster.[/quote:f741zsh6]

I thought the light object was the source, and a sprite must have the shadow caster behavior to create shadows :?[/quote:f741zsh6]
This thread about the same thing was created recently: viewtopic.php?f=2&t=9612
B
2
S
2
G
2
Posts: 372
Reputation: 1,794

Next

Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests