Resizing sprite in editor Bug

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Tue Jan 10, 2017 6:58 pm

Problem Description
Sprite has a height of 2 pixels. If you have Snap to Grid enabled, when you drag the side handle to resize only the width, it will also resize the height to 0 pixels.

Attach a Capx
https://1drv.ms/u/s!AhHSZHEulqh_gXRpC62zMW9CPFzl

Description of Capx
have a sprite with height of 2 pixels, and snap to grid enabled.

Steps to Reproduce Bug
  • Click and drag the right resize handle (not the corner), so you only resize the width.

Observed Result
It inadvertently resizes the height.

Expected Result
It should keep the same height as before the drag.

Affected Browsers
  • Chrome: (YES/NO)
  • FireFox: (YES/NO)
  • Internet Explorer: (YES/NO)

Operating System and Service Pack
vista sp2

Construct 2 Version ID
r239
B
45
S
21
G
65
Posts: 1,118
Reputation: 38,227

Post » Wed Jan 11, 2017 2:19 am

I don't think this is a bug. It is because your grid size (8x8) is larger the the sprite height. If you changed your grid size to 1x1 the resize wouldn't happen.
B
61
S
20
G
56
Posts: 1,077
Reputation: 35,986

Post » Wed Jan 11, 2017 3:01 am

@Burvey , you can define a grid width and grid height. If I pull the re-size handle that constrains the re-sizing to only one dimension, it should do just that. It shouldn't incorporate both dimensions. This is obviously a bug, or usability issue that should be fixed.
B
45
S
21
G
65
Posts: 1,118
Reputation: 38,227

Post » Wed Jan 11, 2017 3:34 am

That's what snap to grid does. If you have an 8x8 grid then when you resize a sprite it will resize to 0,8,16,24 etc. It doesn't matter if the sprite started out as 2x2 or not. If you want one of the dimensions not to snap then you need to either turn off snap to grid or set up your grid differently (2x8 for example). Think of it like this, the grid is a square, so whatever you're resizing has to take the size of that square because you are snapping to that square. If the object is too small to do so it will default to 0.
B
61
S
20
G
56
Posts: 1,077
Reputation: 35,986

Post » Thu Jan 19, 2017 5:42 pm

Should be fixed in the next build. So long as you grab a handle that only resizes on one axis, then the snap is only applied to that axis. If you grab a corner it still resizes both axes like it does already.
Scirra Founder
B
398
S
236
G
88
Posts: 24,433
Reputation: 194,635


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests