Resolution change in NW.js

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Sun May 17, 2015 2:56 pm

How would a launcher work with Nwjs?
Doesn't that mean having multiple copies of the game, which is already on the verge of being bloatware?
Image ImageImage
B
170
S
50
G
179
Posts: 8,378
Reputation: 113,425

Post » Sun May 17, 2015 3:05 pm

@newt multiple copies? Last time I checked all my games that had lauchers did not have multiple copies, they just changed parameters before launching the game, which would be exactly what it would do in that case (changing the screen resolution before going fullscreen).
Game design is all about decomposing the core of your game so it becomes simple instructions.
B
53
S
22
G
18
Posts: 2,122
Reputation: 17,123

Post » Sun May 17, 2015 4:13 pm

Some params can't be changed at run time.
Image ImageImage
B
170
S
50
G
179
Posts: 8,378
Reputation: 113,425

Post » Tue May 19, 2015 12:04 pm

Thanks for your answers.

Unfortunately in my game the perfomance loose is very big.
I'm using 1366x768 px and when game is played on 1920x1080 px monitor in fullscreen (on a laptop [email protected], 4GB RAM, Intel HD Graphics 3000), framerate drops to 25FPS (from 60FPS).

Indeed additional launcher is a eventual possibility, but I'd like to make it look more professional and enable player change screen resolution (not scale game canvas) ingame.

Like I said I'm focusing on NW.js exporter.
B
55
S
14
G
10
Posts: 287
Reputation: 7,677

Post » Tue Jun 30, 2015 7:39 am

Does anybody have this kind of launcher for their C2 NW games?
B
55
S
14
G
10
Posts: 287
Reputation: 7,677

Post » Mon Dec 28, 2015 6:20 pm

Hi guys, did anyone managed to implement some sort of desktop resolution changing?
I still have plenty of time before I need to concern myself with this issue, but I thought I'd better be prepared.

I found these tools, they both seems like valid options, I haven't tried them yet though.
http://12noon.com/?page_id=80
https://www.autoitscript.com/forum/topi ... un-revert/

If figured we don't even need a launcher, we can call the exe/batch/script from within nw.js, again this is a feature I never tested, but I don't see any reason why it shouldn't work.

Of course this solution is for windows only, linux and ios is a different issue.

Do you have any other suggestions?
Image
B
80
S
30
G
12
Posts: 517
Reputation: 12,713

Previous

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests