[RESOLVED] Unlock corresponding level & menu

Get help using Construct 2

Post » Thu Mar 07, 2013 3:08 pm

@zsangerous

Thank you very much worked. There is one event sheets for all levels, you can make a event for all levels? Or is it better to have a same event for all levels?

Thank you for all the help, I owe you one cesarzevil2013-03-07 15:08:33
B
11
S
4
G
1
Posts: 410
Reputation: 2,752

Post » Tue Jan 14, 2014 5:35 pm

[QUOTE=zsangerous] ok , i really don't know why you didn't like my tutorial o.o what is the point that you didn't understand it?? anyway when i saw your capx there are many weird stuffs for example when i win it just open the next level but it doesn't fix the button it doesn't show you got 1 star or 2 and so on ... also you used frames and useless variables like Layout variable. and even worst the unlock levels has names 0.0 so i fixed all of them i wish you like it but please try to read the whole tutorial before you ask even try to see what i'm talking in the tutorial (download my capx)
ok you can just use this as just 3 levels on it ^^

https://dl.dropbox.com/u/67034121/scirra%20construct2/Unlock%20zsangerous%20edtion.capx
i hope you like it , good luck in your game :)[/QUOTE]

First, thanks for your great example, works fine. But how can I save the state of the levels after closing the game (app)?
Image Image
The Apple logo, iPhone, iPod touch, and iTunes are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries.
B
69
S
23
G
21
Posts: 904
Reputation: 20,758

Post » Thu Jan 23, 2014 5:40 pm

[QUOTE=zsangerous] @cesarzevil , sorry dude i couldn't understand you maybe because mine and your english are really weak XD but follow these steps to fix all your problems !!!!
1- open your game and change the array name to levels
2- put the plugin webstorage in your game .
3- download this :
https://dl.dropbox.com/u/8367729/construct/example/levelSelect6.capx
4- open the file in "step 3" and copy the event number 3 in event sheet name " World events " and paste it in your game eventsheet that has levels and the condition is : system : on start of layout
5-on the same file copy the event number 5 in event sheet name " levels events " and paste it in your game on the winning condition like if you hit the gate it will win this put it in that event...

i hope you understood this ^^ and ill put this post link in the tutorial if you understood just give me a replay ^^ [/QUOTE]
Thanks for this great tutorial, but I have a problem with the loading/saving of the progress.

I use cocoonJS to create a android app. If I play my levels and close the game it will show the leves progress right, but if I click on the last unlocked level it start from the first one and not from the last one.

Can you help me?
Thanks!!AndreasR2014-01-23 17:41:10
Image Image
The Apple logo, iPhone, iPod touch, and iTunes are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries.
B
69
S
23
G
21
Posts: 904
Reputation: 20,758

Post » Sun Feb 02, 2014 6:04 pm

yeah, i would like to know too.. What AndreasR asked :D
B
34
S
8
G
7
Posts: 498
Reputation: 7,753

Post » Mon Sep 22, 2014 4:26 am

How do i make it so the player can go back to a level that was already played?
B
14
S
2
Posts: 69
Reputation: 1,235

Post » Mon Nov 03, 2014 7:37 pm

zsangerous wrote:

to this :
event:
     condition1:mouse left clicked on button
     condition2:value at levelsbutton.level>0
     action1: system :go to (by name) ---> and write this : "LVL"&levelsbutton this mean it will take you to layouts with names :LVL1,LVL2,LVL3... so name your layout as this..
     action2: set currentlevel to levelsbutton.level

*so just change action1 and layout names.


when i try it construct2 says "levelsbutton needs an expression after it" :shock: what can i do
or maybe some one can explayn me how i can do it
i want levelbutton 1 go to(layout) lvl 1 und 2 to lvl 2 und so ... 3to lvl3 4to lvl4
im new at this...
B
3
Posts: 1
Reputation: 177

Previous

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: gregorysforster, WhosWho and 16 guests