Resources bar and XAudio2

For questions about using Classic.

Post » Mon Dec 28, 2009 1:59 am

For some reason, I don't have the resources bar, and I can't figure out how to get XAudio2 to play sounds without it. I also can't figure out the AppPath thing for XAudio2. It keeps on showing an error that says that "/" is not recognized. Any help would be much appreciated.
B
1
G
3
Posts: 2
Reputation: 829

Post » Mon Dec 28, 2009 8:45 am

The resource bar was replaced several builds ago. Now there is this:



You can add sounds here. The Sounds and Music folders aren't finished yet, so if you want to add sounds to the .exe and play them with XA2 as a resource, you need to put them in the Files folder. Right-click and select "Add file(s)"

As for playing sounds from a file using AppPath, you need to use a backslash, not a forward slash.
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Mon Dec 28, 2009 5:20 pm

[quote="neodiabolus":1r5bashm]It keeps on showing an error that says that "/" is not recognized. Any help would be much appreciated.[/quote:1r5bashm]
What expression are you typing in? This is the standard kind of path you'd use:
AppPath & "sounds\file.wav"
If you're using / on its own in an expression, that wouldn't mean anything, it has to be in quotes to be recognised as text (and not eg. as a divide symbol).
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,478

Post » Tue Dec 29, 2009 1:39 am

Thank you both Deadeye and Ashley!
B
1
G
3
Posts: 2
Reputation: 829


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest