RGB - Version 1.2.1

Post your Construct-made creations!

Post » Sun Jan 06, 2008 5:08 pm

[quote="Ashley":1tw9n785]You could put the circles and boxes in a container and test collisions with the boxes. Any objects in a container are picked at the same time in the event sheet editor.[/quote:1tw9n785]

What if I create new istances? How do I make them in a container if they're two new istances?

Also I added a heavy metal box that is useful for mixing the balls thanks to his weight.
B
2
S
2
G
5
Posts: 512
Reputation: 2,674

Post » Sun Jan 06, 2008 6:10 pm

Repilogue for the upcoming version =
* = Fixed
+ = Addition
- = Removed

*Chained explosion not occurring in some cases
*Difficulty now adjusted
*Several UI changes
+Falling Boxes from the sky
+You can win the level when you have less than three of each color Boxes
+Difficulty increase each level
+A new song by Positively Dark, Burn
+You can lose now if the Boxes are more than 60
+Each 20 seconds you gain 4 shoots
+Restart button
+Spawnable Metal Boxes
+Pre-spawned Metal Boxes
+Possibility to exchange 400 score for a shoot
+Particles
B
2
S
2
G
5
Posts: 512
Reputation: 2,674

Post » Sun Jan 06, 2008 6:43 pm

[quote="SuperV":1ufiyjgv]What if I create new istances? How do I make them in a container if they're two new istances?[/quote:1ufiyjgv]

This is done automatically; if you create any of the individual objects in a container, the whole container is created.

i.e. if you have SpriteA and SpriteB in a container, and an event creates SpriteA, a SpriteB is also created and is in SpriteA's container. This probably needs a wiki article :P
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,600

Post » Sun Jan 06, 2008 7:14 pm

[quote="Ashley":2w97buax][quote="SuperV":2w97buax]What if I create new istances? How do I make them in a container if they're two new istances?[/quote:2w97buax]

This is done automatically; if you create any of the individual objects in a container, the whole container is created.

i.e. if you have SpriteA and SpriteB in a container, and an event creates SpriteA, a SpriteB is also created and is in SpriteA's container. This probably needs a wiki article :P[/quote:2w97buax]

Oh, cool! Never knew of that.
B
2
S
2
G
5
Posts: 512
Reputation: 2,674

Post » Sun Jan 06, 2008 8:23 pm

I have done some more debugging.
In the event sheet editor.
In the respawn group.
In the for each spawner.
If I remove "pick a random object"
Then the whole game works.
B
2
S
1
G
5
Posts: 79
Reputation: 1,558

Post » Sun Jan 06, 2008 8:49 pm

[quote="andla":qoclm72x]I have done some more debugging.
In the event sheet editor.
In the respawn group.
In the for each spawner.
If I remove "pick a random object"
Then the whole game works.[/quote:qoclm72x]

That's because I'm using a Construct update Ashley posted on my thread in Help&Support.
B
2
S
2
G
5
Posts: 512
Reputation: 2,674

Post » Sun Jan 06, 2008 10:14 pm

[quote="SuperV":3r7oyz36][quote="andla":3r7oyz36]I have done some more debugging.
In the event sheet editor.
In the respawn group.
In the for each spawner.
If I remove "pick a random object"
Then the whole game works.[/quote:3r7oyz36]

That's because I'm using a Construct update Ashley posted on my thread in Help&Support.[/quote:3r7oyz36]

Ok I found it:
http://www.scirra.com/phpBB2/viewtopic.php?t=438
and
http://www.scirra.com/files/runtimes09.zip

Extract zip in:
Scirra\Construct\Data
B
2
S
1
G
5
Posts: 79
Reputation: 1,558

Previous

Return to Your Creations

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests