Rotating partiles?

For questions about using Classic.

Post » Mon May 16, 2011 10:55 am

Hi!

I'm having another new problem with Construct & particle engine. They (particles) always emit in a line, and I cannon rotate that line. Dunno why.

http://dl.dropbox.com/u/16947862/particle_help.cap
B
3
S
1
G
2
Posts: 30
Reputation: 885

Post » Mon May 16, 2011 1:01 pm

You could change the 'Y randomiser' setting.



I tried "-200" and it looked a bit better.
You could also add a mask over the image to hide unwanted particles?

Hope this helps.
B
19
S
6
G
7
Posts: 1,206
Reputation: 7,300

Post » Mon May 16, 2011 2:26 pm

As far as I know, the x randomizer creates the particles on many spots on the x axis?
Does it take much more cpu capacity if you just make a few more particle objects diagonally?
B
24
S
9
G
2
Posts: 294
Reputation: 3,160

Post » Mon May 16, 2011 2:59 pm

http://dl.dropbox.com/u/4322334/particle.cap

It doesn't use the particle object but maybe you find it useful.
B
2
S
1
G
4
Posts: 71
Reputation: 1,342

Post » Mon May 16, 2011 5:03 pm

[quote="zyblade":2qmygxih]As far as I know, the x randomizer creates the particles on many spots on the x axis?
Does it take much more cpu capacity if you just make a few more particle objects diagonally?[/quote:2qmygxih]
No and yes. More particles, more cpu is needed, but changing x or y randomizer (its actually size of emitter, you know) only change size of place that creates particles.

chrisbrobs, damn it works! Such simple solution, thank you sir. And about masking - I don't know how to use it in Construct :oops:

Porlo, thanks mate, but this is not what I want.
B
3
S
1
G
2
Posts: 30
Reputation: 885

Post » Mon May 16, 2011 5:37 pm

How about that?
http://dl.dropbox.com/u/26932498/particles.cap
Just change the position of the particles a bit and maybe play with the values and the particles will be perfect cover up with the sprite :wink:
B
24
S
9
G
2
Posts: 294
Reputation: 3,160

Post » Mon May 16, 2011 5:54 pm

[quote="zyblade":a9ck5865]How about that?
http://dl.dropbox.com/u/26932498/particles.cap
[/quote:a9ck5865]

Yup, looks sexy. I finally use another png24.
Here is result if you wanna see. http://dl.dropbox.com/u/16947862/panel.7z
Always use newest 7zip!
B
3
S
1
G
2
Posts: 30
Reputation: 885

Post » Mon May 16, 2011 6:05 pm

Nice nice. Did you pixel the graphics by yourself or used photoshop?^^
Would be great to see more of that game anytime soon :P
B
24
S
9
G
2
Posts: 294
Reputation: 3,160

Post » Mon May 16, 2011 8:50 pm

Photoshop - drawing and texturing. I don't know about release game ("Sphaera") anytime soon. We have almost all graphic (90%), some music (30%) and... few lines of code (10%?). No, we don't use Construct, "we" (our programmer) use Vortex 2D. I use Construct to make presentation some of graphic ideas, to show "how this will be look in game". Why? Because I love to play with particles, and Construct have fairy easy particle engine to use.
Here you have show-off rain in one of endings scenes of the the "Sphaera". Of course is only a fragment, whole building have 8000px of height, if I good remember.
http://dl.dropbox.com/u/16947862/Rain2.7z
Music is placeholder. Lustmord if you wanna know.
Ah, sorry for big offtopic.
B
3
S
1
G
2
Posts: 30
Reputation: 885


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 5 guests