RPG Grid Movement?!

Get help using Construct 2

Post » Wed Jul 17, 2013 2:33 pm

Hello,
how can I move the player when pressed a key inside the grid? My problem is that I can not pass through the doors. I hope someone can help me. I apologize for my bad English, but I use a translator.

Here is my file:
https://www.dropbox.com/s/njmd5vvtsnjqi20/RPG_Grid_Movement.capx

Thank you.
B
9
S
4
Posts: 100
Reputation: 1,187

Post » Wed Jul 17, 2013 8:03 pm

No one has an answer? :(
B
9
S
4
Posts: 100
Reputation: 1,187

Post » Wed Jul 17, 2013 10:51 pm

I'm very new to Construct myself, so my advice will not be the best. However I'm working on something similar so I can tell what I'm doing.

First I would make the Player sprite slightly smaller (31x31 for example). This makes it possible to go through the doors but it's very inconvenient.

You want to use actual Grid Movement. I'm using this plugin for that:

http://www.scirra.com/forum/pluginboard-layout2board-behavior-grid-move_topic51891.html
B
10
S
2
Posts: 26
Reputation: 687

Post » Thu Jul 18, 2013 9:07 am

Hey,
thank you for this link! It's a great plugin, but i have some trouble with it. I pressed a key: Up, Down, Left, Right... whatever - and the player moves only once.

For example:
# Press a key once > Player moves once

But, i want:
# Press AND hold a key > Player moves as long as I keep the button pressed

Do you know, what i mean?!
Thank you so much again for the link!
B
9
S
4
Posts: 100
Reputation: 1,187

Post » Thu Jul 18, 2013 10:30 am

I know what you mean but I don't know if that's possible.
B
10
S
2
Posts: 26
Reputation: 687

Post » Thu Jul 18, 2013 3:24 pm

Whhoooohoooo! I have fixed the problem! :D
The code is not perfect or optimized, but it works as i want!

Here is the fixed file:
https://www.dropbox.com/s/8oui8zezfznps47/RPG_Grid_Movement_Fixed.capx
B
9
S
4
Posts: 100
Reputation: 1,187

Post » Fri Apr 15, 2016 2:11 pm

Message: kikeloop can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
wossi wrote:Whhoooohoooo! I have fixed the problem! :D
The code is not perfect or optimized, but it works as i want!

Here is the fixed file:
https://www.dropbox.com/s/8oui8zezfznps ... Fixed.capx


Puedes subir de nuevo el archivo amigo? te lo agradecería mucho!
B
10
S
2
Posts: 3
Reputation: 627

Post » Fri Apr 15, 2016 2:35 pm

HI Guys,

Check out this page for great Construct 2 tutorials and CAPX files for basic and smooth grid movements...

https://c2tutorials.wordpress.com/?s=rogue
B
18
S
6
G
7
Posts: 44
Reputation: 4,665

Post » Fri Apr 15, 2016 6:44 pm

Erfeo wrote:I'm very new to Construct myself, so my advice will not be the best. However I'm working on something similar so I can tell what I'm doing.

First I would make the Player sprite slightly smaller (31x31 for example). This makes it possible to go through the doors but it's very inconvenient.

You want to use actual Grid Movement. I'm using this plugin for that:

http://www.scirra.com/forum/pluginboard ... 51891.html


I am not an expert, in fact I am extremely limited in my knowledge. So if someone else corrects me I would probably listen to them.

You probably shouldn't change the actual size of the Sprite so that it doesn't get stuck on collisions. You can just make the collision box smaller 31x31. This will keep your Sprite from having visual issues as well.

Again this is just from my own very limited experience. So I would test it out

Aaron
B
13
S
4
G
1
Posts: 31
Reputation: 1,439

Post » Fri Apr 15, 2016 6:47 pm

TD Bauer wrote:HI Guys,

Check out this page for great Construct 2 tutorials and CAPX files for basic and smooth grid movements...

https://c2tutorials.wordpress.com/?s=rogue


Thanks for the link. Will be going through these a little later. They look fantastic at a glance.

Aaron
B
13
S
4
G
1
Posts: 31
Reputation: 1,439

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Phacanu, sean080 and 4 guests