Run offline?

Get help using Construct 3!

Post » Wed May 17, 2017 6:03 pm

Can you save the current web version to run offline from the desktop w/o an internet connection? If so, how? I tried saving a bookmark as suggested in the FAQ (see below) but it wouldn't work on my Mac.

From FAQ:
"Will Construct 3 work without an active internet connection?
Yes!
Once loaded Construct 3 will work even when you're offline. We recommend bookmarking the editor when you've loaded it. Turn off your computer, pull out the internet cable and visit the bookmark - it will continue to work and allow you to keep making your games!"
B
7
S
3
Posts: 23
Reputation: 925

Post » Wed May 17, 2017 6:56 pm

Start Construct 3 in web view, then click 'Customise and Control Google Chrome' (top right corner) ---> More Tools ---> Add to Desktop

This will add a link to Construct 3 Chrome application.
B
16
S
4
G
1
Posts: 11
Reputation: 1,592

Post » Wed May 17, 2017 7:50 pm

troxx wrote:Start Construct 3 in web view, then click 'Customise and Control Google Chrome' (top right corner) ---> More Tools ---> Add to Desktop

This will add a link to Construct 3 Chrome application.


On a Mac you simply highlight the full url in Chrome and drag it to the desktop. Amazing that it saves a version that can run without a network connection! Too simple.
B
7
S
3
Posts: 23
Reputation: 925

Post » Fri Jun 16, 2017 5:27 pm

ctceismc wrote:
troxx wrote:Start Construct 3 in web view, then click 'Customise and Control Google Chrome' (top right corner) ---> More Tools ---> Add to Desktop

This will add a link to Construct 3 Chrome application.


On a Mac you simply highlight the full url in Chrome and drag it to the desktop. Amazing that it saves a version that can run without a network connection! Too simple.


Could you specify? It doesn't seem to work on OSX Sierra.

If any mac users found a way to get a working offline app, I would love to know!
B
6
S
2
G
1
Posts: 39
Reputation: 605

Post » Sun Jun 18, 2017 10:22 am

Note you need to open C3 and wait for a notification to appear in the corner saying C3 is ready to use offline. If you close it before then, it hasn't finished downloading everything it needs so won't work offline.
Scirra Founder
B
395
S
232
G
88
Posts: 24,375
Reputation: 193,790

Post » Mon Jun 19, 2017 5:35 am

Flodcp wrote:
Could you specify? It doesn't seem to work on OSX Sierra.

If any mac users found a way to get a working offline app, I would love to know!


This is what i did : pro-tip-open-c3-in-app-mode_p1112035?#p1112035
B
88
S
29
G
11
Posts: 265
Reputation: 12,135

Post » Mon Jun 19, 2017 6:50 pm

Ashley wrote:Note you need to open C3 and wait for a notification to appear in the corner saying C3 is ready to use offline. If you close it before then, it hasn't finished downloading everything it needs so won't work offline.


Where exactly does this notification show up? For me, while i'm able to run C3 offline, it keeps reverting back to the free version when ever I do.
B
88
S
29
G
11
Posts: 265
Reputation: 12,135

Post » Tue Jun 20, 2017 9:56 am

It appears in the lower-left, like other notifications (e.g. undo/redo notifications). Currently accounts aren't supported offline, we're still working on that.
Scirra Founder
B
395
S
232
G
88
Posts: 24,375
Reputation: 193,790

Post » Thu Jun 22, 2017 4:03 am

Ashley wrote: Currently accounts aren't supported offline, we're still working on that.


Hope it gets working soon. At my work, i can't use my personal laptop on the government's VPN so during those free times of the day i won't be able to do any C3 stuff.....oh well.
B
88
S
29
G
11
Posts: 265
Reputation: 12,135


Return to How do I...?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests