Runtime Error, et al

For questions about using Classic.

Post » Mon Sep 29, 2008 2:29 pm

Hey guys, I keep getting this error whenever I scroll down to a certain point in the event sheet editor. I don't know when it started, because I was mostly working on the top half of the event sheet. The error no longer appears when I delete all the events starting from the top. If there is no fix for this, I'm probably going to have to copy and recreate the project and hope it doesn't show up again.

http://aersia.net/temp/constructerror.png

I also have another problem where a variable is set to one value when I specifically initialized it to be another value. I think it's because I created it in the event sheet under one value; then I changed it on the layout editor to be another value. I may have to recreate the project anyway because of this problem.

Another small problem is that I was setting a text object in the event sheet to return a private variable and then it just disappeared upon having pressed the 'finish' button. This is randomly recurring.

A bit off-topic: I hope they plan on making the sprite icons update automatically whenever the sprites are edited; but that's more of a feature request.
B
2
G
4
Posts: 11
Reputation: 1,072

Post » Mon Sep 29, 2008 4:16 pm

Could you send your .cap with instructions on how to reproduce the crash to ashley@scirra.com?
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,949
Reputation: 178,574

Post » Mon Sep 29, 2008 4:38 pm

[quote="Cats777":nsh3ptwi]A bit off-topic: I hope they plan on making the sprite icons update automatically whenever the sprites are edited; but that's more of a feature request.[/quote:nsh3ptwi]

The sprite icons will update if you edit them by double-clicking frame 1 of the default animation in the Animation tab. You can use this as a workaround until it's fixed. This will update the icons for the object pickers in the event sheet editor.

I've noticed though that the Object list tab won't update the icon until the .cap is closed and re-opened... yet again another small bug that I've been meaning to report but haven't got around to. I should really set aside some time to report all these, I keep putting it off. I always just say "eh, I'll do it later" and then promptly forget all about it.

Maybe I should just make a quick list as I come across them to remind myself and submit the list all at once when I'm not busy.
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Mon Sep 29, 2008 5:16 pm

I sent the E-mail, but I forgot to mention that the variable that's stuck at '1' is PlayerPresenceKnown. It should stay at '0'.

[quote="deadeye":peomplov][quote="Cats777":peomplov]A bit off-topic: I hope they plan on making the sprite icons update automatically whenever the sprites are edited; but that's more of a feature request.[/quote:peomplov]

The sprite icons will update if you edit them by double-clicking frame 1 of the default animation in the Animation tab. You can use this as a workaround until it's fixed. This will update the icons for the object pickers in the event sheet editor.[/quote:peomplov]
Thanks, I'll try this out.
B
2
G
4
Posts: 11
Reputation: 1,072

Post » Thu Oct 02, 2008 8:37 pm

Ah, crap! I was remaking my project and the runtime error's appearing in the event sheet editor again. I think it's because either I delete events the wrong way or I save quickly before I open a preview...?! I don't know why this is happening!

http://aersia.net/temp/constructerror1.png
B
2
G
4
Posts: 11
Reputation: 1,072

Post » Sat Oct 04, 2008 9:46 pm

Update: I tried the same CAP file on another computer with totally different specs and the same error appears.

http://aersia.net/temp/constructerror1a.png
B
2
G
4
Posts: 11
Reputation: 1,072


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests