Save Project for Older Version

Get help using Construct 2

Post » Wed Jul 11, 2012 6:26 pm

Hello.
I accidentally saved a project while in r98 vs r95 after someone told be try the 98 beta for a function. R98 is way to unstable, and I am having a lot of problems with it. Is there anyway I can somehow revert or change this, so I can open it up in r95?

Or, maybe a way to copy all the information into a new project file? Anything really.. Thanks guys!
B
3
Posts: 20
Reputation: 315

Post » Wed Jul 11, 2012 7:27 pm

You can't. Make sure you didn't overwrites the backup file and try to restore it.
ImageImageImageImageImageImage
B
93
S
20
G
12
Posts: 1,212
Reputation: 18,482

Post » Wed Jul 11, 2012 7:55 pm

You can, but won't always work. Go into the project file, opening it with a text editor, and change the r number back. I've had to do this a few times and it has always worked.
B
31
S
11
G
7
Posts: 197
Reputation: 6,682

Post » Wed Jul 11, 2012 8:30 pm

Andy! Thank you so much! Worked like a charm. I really appreciate it, and hope others find this useful. Thanks again!
B
3
Posts: 20
Reputation: 315

Post » Wed Jul 11, 2012 9:09 pm

@ginchpuppy - excellent news, glad it was useful!
B
31
S
11
G
7
Posts: 197
Reputation: 6,682

Post » Wed Jul 11, 2012 10:03 pm

Be careful - if you added anything new you may corrupt your project by doing this.

(Can someone confirm? Is 'corrupt' the right word?)
B
90
S
30
G
24
Posts: 3,189
Reputation: 32,400

Post » Wed Jul 11, 2012 10:07 pm

Editing the version number lets the old build open it, but if the file format has changed at all it might break it. I sometimes need to change the file format and I only make sure new builds can open old projects, not that old builds can open new projects (it's impossible to predict future changes anyway!). So it will probably work, but not always. I wouldn't recommend it in general - that's why C2 by default stops you doing that.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,600

Post » Wed Jul 11, 2012 10:14 pm

I installed 2 Constructs stable and beta, so there 2 directories like "Program Files/Construct 2" and "Program Files/Construct 2 BETA" sometimes if you installed lastest version and open .capx file from desktop, it opens r98, otherwise, i open C2 icon on desktop which is from stable folder and open .capx, so it should to work if you never save for r98.
B
96
S
25
G
20
Posts: 3,055
Reputation: 22,644

Post » Wed Jul 11, 2012 10:56 pm

@Joannesalfa
If you install the stable release again after the beta, the .capx files will be opened in the stable release by default. I usually do this if I need to keep using the stable release because of bugs and such.
B
27
S
8
G
8
Posts: 903
Reputation: 8,452

Post » Thu Jul 12, 2012 12:50 am

Why can't I find the place to change the version from R98 to R95.... I tried opening my .capx file with a text editor... a lot of symbols but no r98 :(
B
12
S
1
Posts: 22
Reputation: 1,109

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: flemmig, MisterAqua, Nifl and 29 guests