Saving/Loading Error when applying filter effect

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Mon Oct 14, 2013 6:35 am

Link to .capx file (required!):
http://www.eli0s.com/Tests/save_load_error/save_load_error.capx

example

Steps to reproduce:
1. Drive the filter frequency cut off with a variable that change over time
2. Save
3. Load

Observed result:

The game freezes. If the filter effect is applied but the parameter doesn't change with the variable, the system works. The problem occur when you enable the effect parameter and change the frequency with the variable.

Some times a javascript error prompt comes up, I can't reproduce it now but I have taken a screen capture of it:

JavaScriptError

Expected result:

It shouldn't freeze the game

Browsers affected:
Chrome: Yes
Firefox: n/a does not support advanced audio
Internet Explorer: n/a does not support advanced audio
Node-Webkit: Yes

Operating system & service pack:

Win7 64bit SP1

Construct 2 version:

146
   
composer - multimedia artist
www.eli0s.com/en/
B
69
S
27
G
6
Posts: 1,146
Reputation: 10,379

Post » Wed Oct 16, 2013 12:04 pm

@Ashley

Sorry for being impatient, I know this isn't some major thing but I want to wrap up my graduate project and deliver it to my department for archiving purposes.
Since I figured that this bug crashes the application that I am about to deliver, I would like to know if it's something easy to fix, or should I remove the save/load system from my project, since it isn't really important for the archiving process (the difference for the University will be on the version, v1.00 vs v1.01 if I manage to fix it) ...?

By the way, I will get back about this very soon, with official honors, thanks to the scirra team and all that jazz! My professors didn't expected the result I got out from C2 and they were very interested about the software.

Best regards,

Elias
composer - multimedia artist
www.eli0s.com/en/
B
69
S
27
G
6
Posts: 1,146
Reputation: 10,379

Post » Mon Oct 21, 2013 5:27 pm

Dear @Ashley may I have response on the subject..? I fail to see any omission on my part, I followed the directions from this post, and filed a report on this bug.

As I mention on my previous post, I need to know if there is a workaround to this problem, or I would be better off removing the save/load functionality?

Thank you,

Elias
composer - multimedia artist
www.eli0s.com/en/
B
69
S
27
G
6
Posts: 1,146
Reputation: 10,379

Post » Mon Oct 21, 2013 5:48 pm

Sorry for the delay in investigating this. It should be fixed for the next build. The problem is setting the filter frequency parameter - it breaks the next 'save' action. The only way to work around this is to not set the parameter or not save or load, but hopefully we'll have a beta update out soon with the fix.
Scirra Founder
B
402
S
238
G
89
Posts: 24,644
Reputation: 196,095

Post » Mon Oct 21, 2013 10:05 pm

@Ashley

I can confirm that the bug is fixed with the 148 beta release!

test

On an other note, I also don't receive the assert failure error that was introduced with the 147 beta release, so this is a big step forward on both subjects!

Thank you so much Ashley, this development was very helpful and came just at the right time for me!!!

composer - multimedia artist
www.eli0s.com/en/
B
69
S
27
G
6
Posts: 1,146
Reputation: 10,379


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests