Scaling problem (iOS 9)

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Mon Feb 29, 2016 12:55 pm

Problem Description
If you open a C2 app in the Safari browser (on iPhone) then exit and switch to another app. Upon returning to the original C2 app, the scaling increases quite noticeably. So far, I have only tested this using an iPhone 6 (running iOS 9.2).

I haven't had the opportunity to test with a C2 app exported for mobile yet. But I have seen several comments that suggest the same behaviour with apps that have been exported specifically for mobile (please see links to further examples below).

1. @RBuster : https://www.scirra.com/forum/viewtopic.php?f=146&t=169203&p=1018186&hilit=ios+9+audio#p1018186
2. @0Hayes - @FMFM : https://www.scirra.com/forum/ios-sound-problems-since-ios-9-2_t167412?&hilit=ios+9+audio&start=60

Attach a Capx
https://www.dropbox.com/s/2i0axmogciz07b2/iOSScalingTest.capx?dl=0

Description of Capx
A basic capx, displaying a handful of images.

Steps to Reproduce Bug
  • Step 1: Export capx as HTML5 website.
  • Step 2: Upload and view through the Safari browser (using iPhone 6 - running iOS 9.2). Note: other iOS mobile devices may be affected, but I haven't had the opportunity to confirm this.
  • Step 3: Exit the C2 app, and open a different app.
  • Step 4: Finally, exit the second app and reopen the C2 app (Safari browser).

    Observed Result
    When returning to your C2 app you will notice the scale has increased, making viewing or using the app impossible.

    Expected Result
    Reopen the C2 app, so that it displays at a normal scale

    Affected Browsers
    • Safari: (YES)
    • Chrome: (Not tested)
    • FireFox: (Not tested)
    • Internet Explorer: (Not tested)

Operating System and Service Pack
iPhone 6 running iOS 9.2.1

Construct 2 Version ID
version 223
B
33
S
6
G
7
Posts: 494
Reputation: 8,252

Post » Mon Feb 29, 2016 6:03 pm

So I spent a while looking in to this, and I believe it is a bug with Safari on iOS. I've filed a report with Apple here: https://bugs.webkit.org/show_bug.cgi?id=154819

I did find a workaround to the problem, so it should be fixed in the next build. I've tested a wide array of devices and hopefully the viewport issues will be resolved as of then.
Scirra Founder
B
399
S
236
G
89
Posts: 24,521
Reputation: 195,375

Post » Mon Feb 29, 2016 9:32 pm

Thank you for the help @Ashley, it's really appreciated!
B
33
S
6
G
7
Posts: 494
Reputation: 8,252


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests