score and highscore

Get help using Construct 2

Post » Sat Nov 09, 2013 10:32 pm

[QUOTE=marcel1980] Nimos thanks but it seems that im making some mistake. Can you please give me more detailed instructions on how to do this:

when i first finish a level i need to set this as a score and highscore aswell - i need to save the highscore. When the level is replayed, i need to load the highscore and compare it with current score. The higher will be set as text.

thank you![/QUOTE]

Here is how you can do it, I just made it with some buttons to simulate how it should work, you just have to put them into the correct places ofc.

However I would strongly suggest that you use functions to do it, as it would be a lot better. This example is just to show how to do it and to keep it as simple as possible, but if you know how to use functions I would strongly recommend doing that.

Highscore test
B
44
S
11
G
2
Posts: 1,182
Reputation: 6,828

Post » Sun Nov 10, 2013 1:04 pm

Finaly its functional however it doesnt save the variables after restart. :/ Any ideas?
B
8
S
4
G
1
Posts: 191
Reputation: 1,873

Post » Sun Nov 10, 2013 1:05 pm

Nimos thank you i will try it :)
B
8
S
4
G
1
Posts: 191
Reputation: 1,873

Post » Sun Nov 10, 2013 1:21 pm

Nimos, you have a newer version of Construct i cant open it:/ I havent founf thr 148 version on scirra page. Only 149 which is beta. Im using 146, 64bit
B
8
S
4
G
1
Posts: 191
Reputation: 1,873

Post » Sun Nov 10, 2013 5:22 pm

To both: Finaly solved :) i had the loading webstorage event on wrong event sheet
B
8
S
4
G
1
Posts: 191
Reputation: 1,873

Previous

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Cha0tiXGamer, GraveSoul, MaujDeveloper and 8 guests

cron