scrolling,1key

Get help using Construct 2

Post » Thu Mar 15, 2012 10:06 am

ok i have 2 things that i really couldn't find how to fix it..

first here is my game that im working
capx

(its mario but im going to change it to another character looks like this :)

ok
1)the things i want to fix is , when i click (down arrow) i don't want the other arrows work or anyother button.

2) when i put scrolling on the player it comes like this ,
scroll capx problem
the problem (i feel the background is moving with the player) also there is a gray in the buttom.

i want to make background sticked, and the black wall in the buttom not gray (transparent).zsangerous2012-03-15 10:10:38
B
48
S
15
G
6
Posts: 795
Reputation: 12,035

Post » Thu Mar 15, 2012 10:56 am

1) Hmm, you don't want any buttons to work at all or just any other buttons to work when you press down ?
I'll guess it's the latter one.. Make an boolean and set it to false. And add another condition to the other arrows (Not down) If boolean = false
And then in the down arrow pressed set boolean to true. In that way as soon as you press down the other ones don't work..
Hope you get it..

2) There's an example of this in the included examples of C2, parallax.. It's basically putting background on another layer..

Cheers !!Basseman2012-03-15 10:56:59
B
12
S
2
G
5
Posts: 31
Reputation: 3,494

Post » Thu Mar 15, 2012 11:36 am

hmmm..thanks.
1) i don't want buttons work when i press buttom arrow ...ill working on it. im almost got it ^^
2) about scrolling , can you give me a link i couldn't find it also the background in another layer you can download capx to see it.

zsangerous2012-03-15 11:37:33
B
48
S
15
G
6
Posts: 795
Reputation: 12,035

Post » Thu Mar 15, 2012 12:20 pm

I can't give you a link, it's included in the examples folder named: Platform 7 (parallax)

Cheers !!
B
12
S
2
G
5
Posts: 31
Reputation: 3,494

Post » Thu Mar 15, 2012 1:19 pm

ahh , i see ^^

about boolean i have tried but still somthing wrong in it, sometimes animation stick, sometimes it doesn't fix the problem like this..
boolean should be in player right??if yes then didn't work :(
B
48
S
15
G
6
Posts: 795
Reputation: 12,035

Post » Thu Mar 15, 2012 5:11 pm

I Will try to do it with your example later, now i have to take care of My 2-months old daughter.

Cheer !!
B
12
S
2
G
5
Posts: 31
Reputation: 3,494

Post » Thu Mar 15, 2012 6:05 pm

0.0 grats , by the way about the screen i fixed it 100% and i knew what the problem was but now the keys , ill try to find ^^ thanks bro :)
B
48
S
15
G
6
Posts: 795
Reputation: 12,035


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: dieblume86, Kagubro and 2 guests