Selecting only the created object?

Get help using Construct 2

Post » Sat Jun 08, 2013 10:03 pm

Yeah, mine is set up the same way as yours.

Here's my .capx, minus the Pause and Function objects: https://dl.dropboxusercontent.com/u/811222/temp/CiS2NoPause.capx
B
8
S
1
Posts: 97
Reputation: 826

Post » Sun Jun 09, 2013 12:04 am

[QUOTE=MoscowModder] Yeah, mine is set up the same way as yours.

Here's my .capx, minus the Pause and Function objects: https://dl.dropboxusercontent.com/u/811222/temp/CiS2NoPause.capx[/QUOTE]

I get a 404 error, not file not found.
B
11
S
2
Posts: 54
Reputation: 805

Post » Sun Jun 09, 2013 3:23 am

Oops, didn't finish uploading before I shut my computer. Should work now.
B
8
S
1
Posts: 97
Reputation: 826

Post » Sun Jun 09, 2013 5:14 am

Sorry, but it the program says I cannot open it because it was saved in r133 or more recent. As far as I can tell r132 is the newest free version available.
B
11
S
2
Posts: 54
Reputation: 805

Post » Sun Jun 09, 2013 5:23 am

r133 is a beta release and not stable. but it is still a release. I don't work with beta releases unless it's really mandatory feature.

However, in the mean time if someone with r133 doesn't take a look. maybe link a picture. If someone with r133 doesn't solve it soon :P
B
90
S
18
G
9
Posts: 2,455
Reputation: 15,013

Post » Sun Jun 09, 2013 5:49 am

I just updated because GenkiGenga's example was made in r133. UGH.

I'm still pretty clueless on this problem. HALP.

Edit: Wow! Found the problem. The bullets were being created to an invalid layer, so the game must have picked all bullets instead of the non-existent not-actually-created ones.MoscowModder2013-06-09 06:27:08
B
8
S
1
Posts: 97
Reputation: 826

Post » Sun Jun 09, 2013 7:52 am

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3954039/Temp/CiS2NoPause.capx

I see you solved it already, but I was taking a look and solved it in a slight different way. I switched the "spawn" event by "create", and it probably worked because I changed the layer too.
Then at the end I saw you used an "else" after an event that was supposed to pick an object (copter). Elses don't pick objects, so you can't have:

Copter Shootertime > 0...
Else...

Else simply means "if the previous event didn't run". Here's the manual page: https://www.scirra.com/manual/124/system-conditions
B
83
S
22
G
15
Posts: 1,039
Reputation: 15,219

Post » Sun Jun 09, 2013 8:47 pm

I knew that...

So yeah, thanks.
B
8
S
1
Posts: 97
Reputation: 826

Previous

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], pynam and 5 guests