Set timescale of browser object?

Get help using Construct 2

Post » Mon Mar 14, 2016 12:40 am

Is the browser object affected by timescale and if so, how do I set the fullscreen changing function to ignore the timescale of game, ie: if it is paused?
B
41
S
12
G
14
Posts: 1,122
Reputation: 11,282

Post » Mon Mar 14, 2016 12:55 am

The browser object uses the "blur" action to suspend it (and the "focus" to re-activate it), its not effected by the layout timescale.
FREEDOM: Diegesis - Out Now for Windows! http://freedom.quicksandgames.com
B
22
S
5
G
1
Posts: 83
Reputation: 1,818

Post » Mon Mar 14, 2016 6:23 am

Quicksand wrote:The browser object uses the "blur" action to suspend it (and the "focus" to re-activate it), its not effected by the layout timescale.

Strangely, when I have the timescale paused, the browser object doesn't switch back when I have a 0.2 second pause to allow it to change the scaling mode before it goes back to fullscreen. It works using delta time, but it's buggy and gets stuck on scale inner (I have to blindly switch modes again before it shows up again).

EDIT: After further testing, yes, using delta time to switch scaling modes and changing disabling fullscreen to reenabling fullscreen (to allow the change) doesn't work. The switch works fine with 0.2 second game between the switch and timescale at 1.0, but doesn't work properly with timescale set to 0 and using delta time.
B
41
S
12
G
14
Posts: 1,122
Reputation: 11,282

Post » Mon Mar 14, 2016 11:49 am

The timescale has no impact at all on the Browser object. The system "Wait" action will last infinitely long if the timescale is 0, because no time is passing for the timer that measures the pause.
Scirra Founder
B
403
S
238
G
89
Posts: 24,654
Reputation: 196,145

Post » Mon Mar 14, 2016 12:25 pm

Ashley wrote:The timescale has no impact at all on the Browser object. The system "Wait" action will last infinitely long if the timescale is 0, because no time is passing for the timer that measures the pause.

@Ashley That's correct, which is why I used delta time, but that doesn't work properly when going back to full screen.

EDIT: Hmm, I made a test and this DOES work, so I'm not sure why it's broken in my actual game :? https://www.dropbox.com/s/15u18h551xo1v ... nTEST.capx
B
41
S
12
G
14
Posts: 1,122
Reputation: 11,282

Post » Wed Mar 16, 2016 8:45 am

Tried using a constantly adding variable with a check after a certain total and I can't get it to work properly unless I use a full timescale, maybe it's the pause plugin?
B
41
S
12
G
14
Posts: 1,122
Reputation: 11,282


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: dop2000, LogoGuy2017, OddConfection and 25 guests