Set UID?

Get help using Construct 2

Post » Fri Nov 01, 2013 11:32 am

Hello guys,

I'm having a problem while making my game ..
It creates a bubble every two seconds .. When the user clicks Pause the bubbles UID is higher than the dark pause sprite .. Here's an image :

I want the bubbles UID to be less than the Pause menu ..
Another picture :

Here's a link to the game : GAME

Cheers,
Hady Hayman (IamHadzy)elafreat2013-11-01 11:38:28
B
27
S
10
G
2
Posts: 237
Reputation: 3,330

Post » Fri Nov 01, 2013 11:33 am

you can't set uids
Visual Novel 'Engine' in 100 Events
if you ever have to choose between buying Construct 2 on scirra.com or on Steam, read this: Review
B
22
S
9
G
1
Posts: 788
Reputation: 3,788

Post » Fri Nov 01, 2013 11:35 am

@mindfaQ I know .. But is there's anyway i can fix this from happening ?
B
27
S
10
G
2
Posts: 237
Reputation: 3,330

Post » Fri Nov 01, 2013 11:40 am

use other conditions/selectors, like:

Global variable (paused = 0, set it to 1 when paused, set back to 0 when leaving the pause, add a condition to popping the bubble: paused = 0 so that it is only possible when the game is not paused)

Deactivate an event group when pausing, so that the events in that group are disabled. When you continue the game, the group should be activated again.

If you have problems with the z-order, just put the stuff that is supposed to overlap the bubbles to a layer above.mindfaQ2013-11-01 11:42:57
Visual Novel 'Engine' in 100 Events
if you ever have to choose between buying Construct 2 on scirra.com or on Steam, read this: Review
B
22
S
9
G
1
Posts: 788
Reputation: 3,788

Post » Fri Nov 01, 2013 11:44 am

[QUOTE=mindfaQ] use other conditions/selectors, like:

Global variable (paused = 0, set it to 1 when paused, set back to 0 when leaving the pause, add a condition to popping the bubble: paused = 0 so that it is only possible when the game is not paused)

Deactivate an event group when pausing, so that the events in that group are disabled. When you continue the game, the group should be activated again.

If you have problems with the z-order, just put the stuff that is supposed to overlap the bubbles to a layer above.[/QUOTE]
Well .. @mindfaQ this isn't the problem i am facing .. The problem is the bubble is shown in front of the pause menu ...
Any solution to make the pause menu stays in front of it?
B
27
S
10
G
2
Posts: 237
Reputation: 3,330

Post » Fri Nov 01, 2013 12:05 pm

LAYERS
Visual Novel 'Engine' in 100 Events
if you ever have to choose between buying Construct 2 on scirra.com or on Steam, read this: Review
B
22
S
9
G
1
Posts: 788
Reputation: 3,788

Post » Fri Nov 01, 2013 2:53 pm

Layers or Z-Order
B
14
S
6
G
1
Posts: 143
Reputation: 1,800


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests