Setting of the program interface

For questions about using Classic.

Post » Sun Dec 13, 2009 12:34 pm

Hi.

Please tell how to save the setting of the program interface? Very often the interface settings reset to the default state and I have to configure it again a long time.

Default interface:



My settings:



How can I save the settings to restore it after reset?
And why the settings often reset?
B
3
S
2
G
3
Posts: 146
Reputation: 1,567

Post » Sun Dec 13, 2009 3:37 pm

Are they resetting after you close or after a new install?
B
5
S
2
G
4
Posts: 632
Reputation: 2,829

Post » Sun Dec 13, 2009 5:36 pm

[quote="Aeal5566":1vqc9q1f]Are they resetting after you close or after a new install?[/quote:1vqc9q1f]

Always different.. But after a new install exactly.
B
3
S
2
G
3
Posts: 146
Reputation: 1,567

Post » Sun Dec 13, 2009 5:53 pm

It's deliberate that everything gets reset after a new install. It intentionally clears the registry, in case we changed the format of some of the registry data, which would crash the new build if old data was left in the registry.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,508

Post » Sun Dec 13, 2009 6:09 pm

But why does it reset if I don't install a new version?
And how to save the settings?
B
3
S
2
G
3
Posts: 146
Reputation: 1,567

Post » Sun Dec 13, 2009 6:20 pm

I'm pretty sure the UI settings are saved in your Construct.ini in your C:\Documents and Settings\Username\Application Data\Scirra directory. Something might be deleting it? I dunno.

Try keeping a backup in another folder, and if it happens again then replace it. But only if it's for the same version...


Edit:
Oops, maybe not. It looks like that info is in the registry.
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Sun Dec 13, 2009 6:29 pm

I don't know why it would reset... do you know anything in particular that causes it to reset?
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,508

Post » Sun Dec 13, 2009 6:34 pm

[quote="deadeye":2j389x6h]Oops, maybe not. It looks like that info is in the registry.[/quote:2j389x6h]

Exactly!
May be do you know how to copy the settings from the registry and in the case of resetting to paste them back?
B
3
S
2
G
3
Posts: 146
Reputation: 1,567

Post » Sun Dec 13, 2009 6:44 pm

[quote="Ashley":dgl1xoen]I don't know why it would reset... do you know anything in particular that causes it to reset?[/quote:dgl1xoen]

I have not noticed any regularity. Probably program crash causes it to reset..
B
3
S
2
G
3
Posts: 146
Reputation: 1,567

Post » Wed Dec 16, 2009 9:23 am

Information about the user interface is in the registry under HKEY_CURRENT_USER/Software/Construct (lots of programs use the company name but we used the product name just to be different). You can then right click this and select 'export'. I think that creates a bat file or something which when you run it will copy the settings back over.

Use at your own risk :)
B
4
S
2
G
5
Posts: 641
Reputation: 3,011

Next

Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests