"Shaky" Movement

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Tue Sep 30, 2014 8:00 pm

Problem Description
When i start to run, my character (and my caracter collider) starts to "shake" for like one second

Attach a Capx
https://www.dropbox.com/s/rspziwt25hpur ... .capx?dl=0

Description of Capx
It's my actual game, nothing else

Steps to Reproduce Bug
  • Step 1: Start to move with arrows
  • Step 2: Use MAJ to run
  • Step 3: Sees that the player is "shaking" a bit at the start

Observed Result
Shaky caracter

Expected Result
No shaking

Affected Browsers
  • Chrome: YES
  • FireFox: (YES
  • Internet Explorer: YES

Operating System and Service Pack
Windows 7 Service pack 1

Construct 2 Version ID
Release 178 Steam Version (the problem is not only on the steam version)
B
6
S
2
Posts: 46
Reputation: 769

Post » Wed Oct 01, 2014 10:37 am

@Ashley
B
6
S
2
Posts: 46
Reputation: 769

Post » Wed Oct 01, 2014 12:40 pm

I don't know what you mean by "Use MAJ to run". I can't see any events that might relate to that step. I also can't see anything shaking. It changes quickly if you tap the movement keys quickly, but that appears to be the correct playback of animations as you have it set up.

I'm not sure precisely when you mean by "shaking a bit at the start". At the start of what? Please remember to be exact and thorough in your bug report descriptions.
Scirra Founder
B
395
S
232
G
88
Posts: 24,371
Reputation: 193,782

Post » Wed Oct 01, 2014 1:11 pm

Ashley wrote:I don't know what you mean by "Use MAJ to run". I can't see any events that might relate to that step. I also can't see anything shaking. It changes quickly if you tap the movement keys quickly, but that appears to be the correct playback of animations as you have it set up.

I'm not sure precisely when you mean by "shaking a bit at the start". At the start of what? Please remember to be exact and thorough in your bug report descriptions.


Not sure that helps, but MAJ is the name of the shift key in some countries.
Game design is all about decomposing the core of your game so it becomes simple instructions.
B
53
S
22
G
18
Posts: 2,122
Reputation: 17,123

Post » Wed Oct 01, 2014 2:32 pm

@Aphrodite - oh, thanks for the tip. But the .capx hasn't got any events using shift (or any keys other than arrow keys) nor does pressing shift in-game do anything. Maybe the wrong .capx got uploaded.
Scirra Founder
B
395
S
232
G
88
Posts: 24,371
Reputation: 193,782

Post » Wed Oct 01, 2014 5:43 pm

Ashley wrote:@Aphrodite - oh, thanks for the tip. But the .capx hasn't got any events using shift (or any keys other than arrow keys) nor does pressing shift in-game do anything. Maybe the wrong .capx got uploaded.


There was event seets included, check "Player_Action" sheet :)
B
6
S
2
Posts: 46
Reputation: 769

Post » Wed Oct 01, 2014 6:08 pm

@Trakan
There is no "Player_Action" Event Sheet in the .capx you have linked to. There is only Event Sheet 1.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
134
S
30
G
84
Posts: 5,387
Reputation: 58,456

Post » Wed Oct 01, 2014 8:27 pm

Really?
I may had two project open and it exported the wrong one! Sorry, i'll upload the good one tomorrow
B
6
S
2
Posts: 46
Reputation: 769

Post » Thu Oct 02, 2014 4:01 pm

Here you go @Ashley
Last edited by Trakan on Fri Oct 03, 2014 4:43 pm, edited 1 time in total.
B
6
S
2
Posts: 46
Reputation: 769

Post » Thu Oct 02, 2014 10:41 pm

@Trakan - please don't submit full games in bug reports - see the bug report guidelines. This report is already closed so best start a new thread.
Scirra Founder
B
395
S
232
G
88
Posts: 24,371
Reputation: 193,782


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests