Should I use this way to make the levels for puzzle-game?

Get help using Construct 2

Post » Wed Oct 26, 2016 3:42 am

Should I use this way to make the levels for puzzle-game?
Hi, guys
I have a puzzle-game with many level and many sprites, It mean that if I use code to set position sprite for each level, I think I must create a lot of codes to set position of them. So, I use a big layout and "System-> Scroll to position" to move to the next level.

Here is My Capx. https://drive.google.com/uc?export=down ... zZTSDFqT2M

I want to know, Should I use this way to make the levels?

Please excuse My poor English :D
B
34
S
16
G
18
Posts: 58
Reputation: 11,710

Post » Wed Oct 26, 2016 5:40 am

Do you really need to smoothly scroll to get into next level for your game? Do so if you feel that will give good immersion to the gameplay. Another suggestion, use transition even each level were in different layouts so the player have a clue whether he/she were on different level.
ImageImage
B
108
S
49
G
23
Posts: 783
Reputation: 22,611

Post » Wed Oct 26, 2016 6:46 am

alextro wrote:Do you really need to smoothly scroll to get into next level for your game? Do so if you feel that will give good immersion to the gameplay. Another suggestion, use transition even each level were in different layouts so the player have a clue whether he/she were on different level.


Thank you for your reply!
Does it mean that If I have 100 levels, I will create 100 layouts ? :geek:
B
34
S
16
G
18
Posts: 58
Reputation: 11,710

Post » Wed Oct 26, 2016 7:46 am

You can go that way or create your own level editor if you familiar enough with array & json to store data & load it with ajax.
ImageImage
B
108
S
49
G
23
Posts: 783
Reputation: 22,611


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 36 guests