Page 1 of 1

Should I use this way to make the levels for puzzle-game?

PostPosted: Wed Oct 26, 2016 3:42 am
by gameba
Should I use this way to make the levels for puzzle-game?
Hi, guys
I have a puzzle-game with many level and many sprites, It mean that if I use code to set position sprite for each level, I think I must create a lot of codes to set position of them. So, I use a big layout and "System-> Scroll to position" to move to the next level.

Here is My Capx. https://drive.google.com/uc?export=down ... zZTSDFqT2M

I want to know, Should I use this way to make the levels?

Please excuse My poor English :D

Re: Should I use this way to make the levels for puzzle-game

PostPosted: Wed Oct 26, 2016 5:40 am
by alextro
Do you really need to smoothly scroll to get into next level for your game? Do so if you feel that will give good immersion to the gameplay. Another suggestion, use transition even each level were in different layouts so the player have a clue whether he/she were on different level.

Re: Should I use this way to make the levels for puzzle-game

PostPosted: Wed Oct 26, 2016 6:46 am
by gameba
alextro wrote:Do you really need to smoothly scroll to get into next level for your game? Do so if you feel that will give good immersion to the gameplay. Another suggestion, use transition even each level were in different layouts so the player have a clue whether he/she were on different level.


Thank you for your reply!
Does it mean that If I have 100 levels, I will create 100 layouts ? :geek:

Re: Should I use this way to make the levels for puzzle-game

PostPosted: Wed Oct 26, 2016 7:46 am
by alextro
You can go that way or create your own level editor if you familiar enough with array & json to store data & load it with ajax.