Simple Game Crashes after a minute of playing

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Fri Jul 06, 2012 12:45 am

I'm new to Construct 2 and thought I'd start out easy by trying one of the given tutorials.

I ended up getting disappointed when I repetitively got a crash. It usually happens after the game runs for a minute or so. the increasing number of objects tend to aggravate this problem.

I first noticed this problem when I set the game to shoot bullets while the mouse was down. This cause bullets to be fired 60 times a second. At that time I thought the crash was reasonable. Too many objects equalled crash.

HOWEVER, the version I am showing you right now doesn't have that many objects and it still crashes.

spec:
os: win XP via VMware 4
Browser: Chrome

LINK: http://youtu.be/KL-Wqq2aphE
B
2
Posts: 3
Reputation: 256

Post » Fri Jul 06, 2012 12:28 pm

did you add the "destroy outside layout" behavior to the bullets?
B
42
S
11
G
5
Posts: 446
Reputation: 6,417

Post » Fri Jul 06, 2012 12:42 pm

I'm not sure, but it might be WMware that causes this issue. I don't know how well a virtual machine can handle stuff like hardware rendered canvas/webgl.

Since you are running it on WMware, what is your normal OS? Does the game crash in that OS as well?
B
38
S
13
G
9
Posts: 151
Reputation: 8,427

Post » Fri Jul 06, 2012 1:20 pm

It looks like a bug in Chrome. We can't fix issues like that, you should report them to Google.

However, VMs can sometimes cause issues like this - have you tried running Chrome in the host OS rather than in a VM? If you cannot reproduce the problem in the host OS it could well be a bug in the VM, in which case it's neither Google's nor our fault. I wouldn't recommend running a browser in a VM anyway, since the performance is likely to be very poor.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,951
Reputation: 178,578

Post » Tue Jul 10, 2012 4:20 am

My host OS is Mac OSX LION.

I'm not sure how to play the game on the host. When I try the game on the vmware chrome browser, it takes me to "localhost:25000".

Going there on the host doesn't take me there. Not really sure how it would be done. If its already in a tutorial then I guess I'd eventually find that answer.
B
2
Posts: 3
Reputation: 256

Post » Tue Jul 10, 2012 4:21 am

[QUOTE=Sargas] did you add the "destroy outside layout" behavior to the bullets?[/QUOTE]

Yes
B
2
Posts: 3
Reputation: 256

Post » Tue Jul 10, 2012 2:06 pm

I don't think we can consider this a bug until you reproduce it outside of a VM - it could be that VMWare has buggy GPU virtualization, in which case the problem should be reported to them.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,951
Reputation: 178,578

Post » Mon Mar 25, 2013 9:01 pm

I experienced this crash when constructing the tutorial game.

Javascript error!
NS_ERROR_FAILURE: Failure
http://localhost:50000/glwrap.js, line 1298 (col undefined)

This is either a bug in Construct 2 or a problem in a third party plugin or behavior - please report it to the developer!
B
12
Posts: 1
Reputation: 609

Post » Mon Mar 25, 2013 9:20 pm

@iskeen - nothing can be done about your report unless you post a new thread and fill out every field. All that information is required.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,951
Reputation: 178,578


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests