SIMPLE inventory system

Get help using Construct 2

Post » Sat May 11, 2013 8:34 am

Hi!
I'm wondering, is it possible to do a simple inventory system, like only 6 slots on screen? (I know there's a "complex" rpg inventory system plugin thinggies, but those are too high-tech for my idea).

B
4
Posts: 4
Reputation: 212

Post » Sat May 11, 2013 10:59 am

yes it is possible...
Its just a matter of work
B
18
S
6
G
3
Posts: 197
Reputation: 4,129

Post » Sat May 11, 2013 11:33 am

Hi,

I'm working at this moment on an app using this type of functionality. For me, the "Board" plugin and the "Chess" and "MoveTo" behaviors worked nicely, although I admit that I had spent quite some time figuring out how to use them efficiently.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/5779181/C2Repo/index.html

You can find examples of how to use them e.g. here:
http://p1ay.allalla.com/C2TestCapx/

I found them useful to maintain a grid system, and to manage easy drag-dropping objects into slots, taking into account whether each slot is occupied or not.

Cheers,
Greg
B
17
S
3
G
3
Posts: 79
Reputation: 3,698

Post » Sat May 11, 2013 2:57 pm

Did you check the How Do I section ?
Also , please read the rules ...
B
34
S
16
G
16
Posts: 2,222
Reputation: 16,564

Post » Mon May 13, 2013 4:28 pm

Thanks for the help, and sorry about not searching the forums first. I was too impatient. From now on will do as the rules say.

B
4
Posts: 4
Reputation: 212

Post » Mon May 13, 2013 8:41 pm

@crowelian, you can, also, make a completely different system, very very simple, where you make a grid with invisible squares, each one will be a slot, and when you leave one object over it, it will place the object on its origin point.

So, you could check FOR EACH and achieve anything else you need.

I could not think in something simpler than this.

Good luck, and welcome.
ImageImageImageImageImageImage
B
92
S
19
G
12
Posts: 1,190
Reputation: 18,272


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: mercuryus, mystazsea and 19 guests