[SOLVED] How do I paste graphic in background.

Get help using Construct 2

Post » Sun Nov 15, 2015 5:41 pm

Hello, one question.
Is it possible to paste a graphic into another ?.

I want to do the following:
Suppose I have a fighting game.
When a player wins a round I want to put a tick -> V
The player who loses the round will put an X.

So I think we will have to stick those two graphs at the bottom depending on the results.

So my question.
Last edited by The Mnk on Sun Nov 15, 2015 10:26 pm, edited 1 time in total.
B
29
S
12
G
21
Posts: 785
Reputation: 14,421

Post » Sun Nov 15, 2015 5:48 pm

You could use a sprite with two frames for that creating it at the right time with the right frame..
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Sun Nov 15, 2015 8:31 pm

You mean a Sprite object?

But I do not understand, as I will position a sprite in two places at once?

For example to put:
X V

1 round lost and won 1 round
B
29
S
12
G
21
Posts: 785
Reputation: 14,421

Post » Sun Nov 15, 2015 8:39 pm

You'd just have to add another instance of the same sprite..

I might be completely misunderstanding your issue, though..
Sounds pretty straightforward..
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Sun Nov 15, 2015 9:40 pm

Ok, this is what I wanted to do.
dl.dropboxusercontent.com/u/60803633/test.capx

You think is the best way to do?

A last question.
To reset the variables (in the cap file) do not need any checking or event, is it necessary to put "every tick"?
B
29
S
12
G
21
Posts: 785
Reputation: 14,421

Post » Sun Nov 15, 2015 10:08 pm

you are creating objects every tick if roundwinner is not 0, a triggered event would be advisable..
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Sun Nov 15, 2015 10:17 pm

But the variable "roundWinner" is always set to 0 after being used, additional objects are never created.

On how to display indicators, it is the most efficient ?.
B
29
S
12
G
21
Posts: 785
Reputation: 14,421

Post » Sun Nov 15, 2015 10:22 pm

Ah ok, missed the every tick event..

Well having an 800x600px sprite of which 90% is black isn't really advisable..
Instead of using imagepoints you could just create objects based on coordinates or based on position of other (smaller) objects..
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Sun Nov 15, 2015 10:25 pm

Ok, I understand you, really into the game the background is colored, this capx file is just a test.

Ok, thanks as always!.
B
29
S
12
G
21
Posts: 785
Reputation: 14,421


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: lordsas, mekonbekon and 64 guests