[Solved: NW bug] Black box fonts with Node Webkit

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Mon Jul 28, 2014 6:43 pm

Image

Hey, it's been a while since I've been around!
I thought I'd get back on C2 to play with the new stuff
This actually appeared on a previous project that used to display fonts fine
Could actually be a bug in a new version of Node Webkit instead?
It may be related to that,
but I doubt I'm already exceeding texture sizes in this case?

Problem Description
Node webkit preview shows black bounding boxes or nothing instead of characters

Attach a Capx
https://drive.google.com/file/d/0B6wXdu ... sp=sharing

Description of Capx
Three text boxes of various sizes

Steps to Reproduce Bug
  • Startup TEXT appears fine
  • Press A and B to change text boxes

Observed Result
Bigger boxes get glitches

Expected Result
Nice and shinny fonts

Affected Browsers
  • Chrome: NO
  • FireFox: NO
  • Node Webkit: YES

Operating System and Service Pack
Win 8

Construct 2 Version ID
174
Last edited by lemo on Thu Jul 31, 2014 1:45 pm, edited 1 time in total.
B
22
S
6
G
8
Posts: 328
Reputation: 6,651

Post » Mon Jul 28, 2014 8:15 pm

Already reported: https://www.scirra.com/forum/viewtopic.php?f=152&t=108983
But yeah, i fixed it myself and submitted it to Roger Wang in form of a pull request to fix it in NW.
He merged the pull request and if you want it working, download the new Node Webkit version and use that,
or just wait till the new C2 version comes with the updated NW.
- Conti
"It's done when it's done"

Shadows of War
Buy on Steam ;)
B
24
S
10
G
7
Posts: 253
Reputation: 4,931

Post » Mon Jul 28, 2014 9:13 pm

Sweet :]
I replaced my nodewebkit with the last version and it works indeed now
Thanks mate
B
22
S
6
G
8
Posts: 328
Reputation: 6,651

Post » Fri Aug 01, 2014 11:12 pm

Yo, @lemo - can you tell me how you did that? I want to try and see if it fixes another issue im having with my nodewebkit build not working properly on OSX..

Thanks man.
Made Cosmochoria - www.cosmochoria.com
Currently working on Slayaway Camp - www.slayawaycamp.com
B
27
S
8
G
3
Posts: 384
Reputation: 5,020

Post » Sat Aug 02, 2014 6:09 am

1. You download an Updated version of Node-Webkit. (Win32)
2. You extract the files from the ZIP.
3. Then you copy the 6 files (You don't need Credits.html) into this location: %WhereC2IsInstalled%/Construct2/exporters/html5/node-webkit/win32/
Could be that i got the Construct 2 installation folder name wrong, since i have the Steam version it's a bit different (Not from /exporters)
4. (...)
5. Now you can export your project, (...) and then enjoy NW10 (...), together with Chromium 35.

I hope that helped @80bit ;)
- Conti
"It's done when it's done"

Shadows of War
Buy on Steam ;)
B
24
S
10
G
7
Posts: 253
Reputation: 4,931

Post » Sat Aug 02, 2014 12:46 pm

Yup, like he says
B
22
S
6
G
8
Posts: 328
Reputation: 6,651

Post » Sat Aug 02, 2014 5:43 pm

thanks a lot - doesnt fix the issue, unfort. but this is good info.. thank you again. :)
Made Cosmochoria - www.cosmochoria.com
Currently working on Slayaway Camp - www.slayawaycamp.com
B
27
S
8
G
3
Posts: 384
Reputation: 5,020


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests