Page 1 of 1

[SOLVED]Runtime Errors! CC wont let me run or debug my game.

PostPosted: Sun Nov 23, 2014 3:05 pm
by Foxtail Boyd
Good morning everyone, just a few days ago I ran my game so I could test it and I got this message:
Untitled1.png


So then I try to debug it like it tells me to and I get this:
Untitled2.png


Can someone please tell me what's wrong so I can get back to working on my game? D:

Re: Runtime Errors! CC won't let me run or debug my game.

PostPosted: Sun Nov 23, 2014 3:59 pm
by playerelite
This probably comes from your events, could you share your .cap file ?

Re: Runtime Errors! CC won't let me run or debug my game.

PostPosted: Sun Nov 23, 2014 5:50 pm
by Foxtail Boyd
playerelite wrote:This probably comes from your events, could you share your .cap file ?

I'm trying to, but it says "The extension cap is not allowed"... How else can I share it? :O

Re: Runtime Errors! CC won't let me run or debug my game.

PostPosted: Sun Nov 23, 2014 7:45 pm
by playerelite
rghost.net / mediafire.com

Re: Runtime Errors! CC won't let me run or debug my game.

PostPosted: Sun Nov 23, 2014 9:34 pm
by Foxtail Boyd
playerelite wrote:rghost.net / mediafire.com

Okay, I used MediaFire. Here is the link for the .cap: mediafire.com/download/vv8k13urqa16k66/DIAMONDS+THE+HORSE+LIVES+AGAIN+-+Copy.cap Thank you very much for helping me :)

Re: Runtime Errors! CC won't let me run or debug my game.

PostPosted: Sun Nov 23, 2014 9:48 pm
by playerelite
I gave a look and I haven't seen anything that could cause this error :/

I suppose that the game was working by the past, right?
If yes, what have you done before the error appears ?

Did you have 7 layouts by the past? (i've seen in your events "Go to layout 7") and your event sheet 3 name is Layout 7 events

Re: Runtime Errors! CC won't let me run or debug my game.

PostPosted: Sun Nov 23, 2014 9:57 pm
by Foxtail Boyd
playerelite wrote:I gave a look and I haven't seen anything that could cause this error :/

I suppose that the game was working by the past, right?
If yes, what have you done before the error appears ?

Did you have 7 layouts by the past? (i've seen in your events "Go to layout 7") and your event sheet 3 name is Layout 7 events


Yeah, this is a copy of the original. At first when I tried to put the .cap on here it was slightly too big (3.73 MB) So I made the copy and got rid of the other layouts other than the title, controls and the last layout that I was working on with the elevator. I guess now that I have the mediafire account I should post the full version. So here's that: mediafire.com/?4bgswk467df4ffi

Re: Runtime Errors! CC won't let me run or debug my game.

PostPosted: Sun Nov 23, 2014 11:11 pm
by R0J0hound
Level 5 -> sprite16 -> remove the 'floors' private variable to fix it.

Edit: You can re-add it and it should work.
Edit2: For a technical note it would seem the variable index is 0, and it should be 1 to not crash? Craziness.

Re: Runtime Errors! CC won't let me run or debug my game.

PostPosted: Sun Nov 23, 2014 11:29 pm
by Foxtail Boyd
R0J0hound wrote:Level 5 -> sprite16 -> remove the 'floors' private variable to fix it.

Edit: You can re-add it and it should work.
Edit2: For a technical note it would seem the variable index is 0, and it should be 1 to not crash? Craziness.

What? That's what it's been the whole time??? Holy crap! Thank you! XD And thank you too Elite. :3