[Solved]...Get sound on iPad when testing

Get help using Construct 2

Post » Tue Feb 04, 2014 8:20 pm

so yea i still hear no sound here either, do you hear anything? what do you mean sound on the link? what else can i do? sound works fine on a pc. part12studios2014-02-04 20:21:13
B
59
S
9
G
1
Posts: 970
Reputation: 6,611

Post » Tue Feb 04, 2014 8:40 pm

August 2015 - I misplaced a lot of links - I will try to find backups and repost. If You find a post that interests please reply to post with @rampackwobble and I will get a nudge!

If you find my posts useful please consider donating something to a local charity or to the http://www.mndassociation.org/
B
64
S
34
G
47
Posts: 1,194
Reputation: 30,892

Post » Tue Feb 04, 2014 8:51 pm

yes i definitely hear the sound on my ipad
B
59
S
9
G
1
Posts: 970
Reputation: 6,611

Post » Tue Feb 04, 2014 8:53 pm

also sorry, here is the capx https://www.dropbox.com/s/mwm4fycqq58cfoq/touch%20test%202.capx
B
59
S
9
G
1
Posts: 970
Reputation: 6,611

Post » Tue Feb 04, 2014 8:59 pm

have you downloaded the asset bundle that comes with c2 ?

if so try replacing one of your sounds with a sound file from the soundFX folder ?

and see if that make a difference ?

free assets
August 2015 - I misplaced a lot of links - I will try to find backups and repost. If You find a post that interests please reply to post with @rampackwobble and I will get a nudge!

If you find my posts useful please consider donating something to a local charity or to the http://www.mndassociation.org/
B
64
S
34
G
47
Posts: 1,194
Reputation: 30,892

Post » Tue Feb 04, 2014 10:10 pm

Ok this is all so crazy.. so on the one hand i see a simple oversight with the touch tests.. i wasn't triggering the play sound with touch, but i was with mouse click..

fixing that, it works for that test.. but the actual project was wired up correctly. I can't figure out what my actual project is doing different! it plays audio fine on pc.. i could understand if may some sounds wouldn't fire off.. but none?   

then to top it off.. i go to test another touch test with an audio file that imports without any errors.. its something that should play in my project automatically.. not something that is triggered by anything except on start of layout and to wait a few seconds

http://part12studios.com/temp/Bloop20/ this is the project and as you can see audio is fine.. warning on ipad i don't have touch controls in place so it won't interact.. but you should still hear the music and the voices even on the ipad version without anything special..

so i made another test here is the capx
https://www.dropbox.com/s/rmyc03gwuds5sxm/touch%20test%206.capx

http://part12studios.com/temp/touchtest6/ (my website works consistent with Dropbox)

see how "click" plays? but scene1a doesn't?   is there a file size limit or something? I just don't get it. I think it is ultimately something to do with the

http://part12studios.com/temp/Bloop25/ this one is the same but i replaced the two non-playing voices with SFX1 from your suggested free asset folder.. and yet they still nothing will play.. so its really strange..

Also thanks so much for your help with this. This is my first serious project with C2 and it's been overall a great experience, but not to be so far and to have audio hamstring my project is unfortunate! I know there is a solution though.

On a side note i recently bought a sinclair 1000 (with ram module) off of ebay.. it was my first computer way back when...
part12studios2014-02-04 22:12:53
B
59
S
9
G
1
Posts: 970
Reputation: 6,611

Post » Tue Feb 04, 2014 10:26 pm

Browsing on an android tablet so I can't check now-but I will have a look tomorrow.
August 2015 - I misplaced a lot of links - I will try to find backups and repost. If You find a post that interests please reply to post with @rampackwobble and I will get a nudge!

If you find my posts useful please consider donating something to a local charity or to the http://www.mndassociation.org/
B
64
S
34
G
47
Posts: 1,194
Reputation: 30,892

Post » Wed Feb 05, 2014 8:09 am

Ok - after a quick look, a read of the forum and some guessing.

I downloaded your test 5 capx and "what do animals need" plays on ipad but no click - but you say the other way around ?
I replaced click with a sound from the assets and it works.

(https://dl.dropboxusercontent.com/u/143636437/examples%20for%20web/sound%20test%205%20edit.capx)

Looking at your click sound it is only 24kbps - I am sure I've read somewhere that c2 will only go down to 96kbps.
August 2015 - I misplaced a lot of links - I will try to find backups and repost. If You find a post that interests please reply to post with @rampackwobble and I will get a nudge!

If you find my posts useful please consider donating something to a local charity or to the http://www.mndassociation.org/
B
64
S
34
G
47
Posts: 1,194
Reputation: 30,892

Post » Wed Feb 05, 2014 7:32 pm

ok so I took your project and posted it.. http://part12studios.com/temp/touchtest7/ so weird.. the cancel sound you used plays, by my iPad2 does not play the scene1a.wav

I looked at the source file and it's clearly a 44,100hz 16 mono audio file so I don't see there being anything wrong with it that would cause it to not play. when i import I always select 128kbs.

now looking at the source click file, its a 48,000 16bit stereo so there is some inconsistency there, but not something that would explain the voice audio.

oh and get this.. so i also own an iPad Mini.. and guess what, the audio does work on touchtest7.. now it doesn't play audio on bloop still, but at least on a really basic level there is clearly some differences in hardware. they are both running iOS7

As for the click sound 24kbs, where are you seeing that? Maybe I'm overlooking something else in terms of audio format.
B
59
S
9
G
1
Posts: 970
Reputation: 6,611

Post » Wed Feb 05, 2014 7:36 pm

oh and then of course now that i go back to touchtest7 on iPad mini to try again.. it doesn't work now.. and now http://part12studios.com/temp/touchtest6/ works! wtf? this is insane.. I don't get how this could be so inconsistent and difficult to troubleshoot.
B
59
S
9
G
1
Posts: 970
Reputation: 6,611

PreviousNext

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: corporatedrone, newt and 25 guests