[SolvedHow do I remove the censorship in speech recognition?

Get help using Construct 2

Post » Sat Mar 08, 2014 2:24 am

Hey.

Is there a way to remove the censorship of the speech recognition?

For example if the user says "shit" the game only safes "s***" in the variable, leading in wrong results. It not only censores the text displayed but also the text safed in variables.

If this is not possible I whould suggest it as a new feature. Toggle censorship in text displayed (instead of censoring variables or speech recognised). :>

Thanks in advance.
Last edited by Alyra Games on Tue Mar 11, 2014 9:14 pm, edited 1 time in total.
B
10
S
2
Posts: 135
Reputation: 1,090

Post » Sat Mar 08, 2014 6:53 pm

No solutions? =(
B
10
S
2
Posts: 135
Reputation: 1,090

Post » Sat Mar 08, 2014 10:15 pm

Overall I'd recommend not using Speech Recognition on games at all.. Just because it's quite unstable system and would harm foreign players a lot. For example, i know that even though my English is (almost) ok while written, my pronunciation is so off that I can't use any voice based search or dictation systems. And yes. I have tried more than once and with more than one system.
Need help? Upload .capx file with your question.
B
16
S
4
G
2
Posts: 233
Reputation: 2,560

Post » Sat Mar 08, 2014 10:35 pm

Not to mention accents, or those with general imperfect speech. Speech recognition might work of you're catering to Nigeria, but for the rest of us... There's a reason why most big companies who've attempted to introduce it on their telephone systems (at the cost of many millions) have ditched it.
B
27
S
9
G
2
Posts: 154
Reputation: 2,838

Post » Sun Mar 09, 2014 2:03 am

So you say constructs speech recognition is an useless feature...? I'm even foreign and I have no problems using the speech recognition. Also there aren't complex sentences in my game. I think everyone can say, for example, ,,go to the tree". Additionally I will add speechless controls.

But this censoreship bothers me.
B
10
S
2
Posts: 135
Reputation: 1,090

Post » Sun Mar 09, 2014 9:18 pm

The censorship seems to be part of Google's Web Speech API, not something Scirra added. I couldn't find any way to disable it.
https://www.google.com/intl/en/chrome/demos/speech.html
B
55
S
29
G
19
Posts: 1,520
Reputation: 25,670

Post » Sun Mar 09, 2014 9:28 pm

Oh ok. Good to know.

Thank you for your effort. :)
B
10
S
2
Posts: 135
Reputation: 1,090

Post » Sun Mar 09, 2014 11:52 pm

Yes, any censorship is done internally by the browser, we do not apply any from Construct 2 and are not aware of any way to disable it from our engine. I don't know why they would do this - you can still type in those words...
Scirra Founder
B
399
S
236
G
89
Posts: 24,530
Reputation: 195,402

Post » Sun Mar 09, 2014 11:58 pm

Thanks for clearing this up. I'll find a way around this.
B
10
S
2
Posts: 135
Reputation: 1,090

Post » Mon Mar 10, 2014 4:03 am

@Alyra I would not go to say it's totally useless, but you have to understand it's limitations. IMHO it's still on gimmicky side, but not as badly as Google Glass or similar.
Need help? Upload .capx file with your question.
B
16
S
4
G
2
Posts: 233
Reputation: 2,560

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], DrKoala, irina, zenox98 and 23 guests