Something is broken with r166

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Wed Apr 16, 2014 11:47 pm

@Ashley updated with fix files, performance still much slower than r165
Doo Doo Diving App Store | Google Play

Donut Pirate App Store | Google Play
B
17
S
2
G
1
Posts: 195
Reputation: 1,578

Post » Thu Apr 17, 2014 10:12 am

@damainman - please post a new thread if it's unrelated to this topic. Did you try pressing 'Reset dialogs' in Preferences?

@hollowthreat - we have other users saying it's significantly faster, and the code is definitely more efficient, so it's strange that you say it's slower. How much difference is it and how consistent is it across different browsers/platforms? What does the profiler say in r165 vs r167? That should give a clear indication of the where the difference is if it's big.
Scirra Founder
B
399
S
236
G
89
Posts: 24,543
Reputation: 195,430

Post » Thu Apr 17, 2014 10:27 am

@Ashley
in r167 node-webkit preview mode still lag (r164 is smooth), but after exported , the project work smoothly .
B
38
S
11
G
1
Posts: 80
Reputation: 3,350

Post » Thu Apr 17, 2014 11:32 am

@ashley no more performance issue after i restart ipad3, so its probably not a C2 problem, it was just weird...

with further testing, now i'm experiencing miss trigger sometimes, this does not happen everytime so i can't understand why its happening, its the first trigger of a 'on start of layout', calling a 'function' from another included event sheet.

testing on R167+fix, cocoonjs 1.4.7 launcher on ipad3 & iphone5, miss trigger only happen on slower ipad3, no problem on iphone5 so far.
Doo Doo Diving App Store | Google Play

Donut Pirate App Store | Google Play
B
17
S
2
G
1
Posts: 195
Reputation: 1,578

Post » Thu Apr 17, 2014 11:48 am

@hollowthreat - you need to be able to reproduce it in a minimal project, following all the guidelines, to get it even properly investigated. Maybe start a new thread. r167.2 just went out and I think given everyone else in this thread says it's working I'd be happy to make it a stable release, but please do try to properly demonstrate the problem if you think something really is wrong otherwise it might not make the stable update.
Scirra Founder
B
399
S
236
G
89
Posts: 24,543
Reputation: 195,430

Post » Fri Apr 18, 2014 1:28 am

@Ashley ok, i'll check my events again, see if I made any mistakes, its probably difficult to reproduce the issue in 'minimal' project, the project i'm having issue has lots triggers in 'on start of layout', and miss trigger only happens on slower device, i'll give it a go anyway.

btw, does the order of include event sheet make any differences?
Doo Doo Diving App Store | Google Play

Donut Pirate App Store | Google Play
B
17
S
2
G
1
Posts: 195
Reputation: 1,578

Post » Thu Apr 24, 2014 11:53 am

@hollowthreat - yes, the order of all events is important.

Closing this report as the original issue should now be fixed.
Scirra Founder
B
399
S
236
G
89
Posts: 24,543
Reputation: 195,430

Post » Mon Aug 04, 2014 7:06 pm

I'm having the same issue with triggers triggering twice. For me it's most obvious with "on collision" events that add score or control damage. it adds double the damage or gains double the score. It started happening out of nowhere, as I added more events. I noticed I can get around this by using "on overlap" event with a trigger once. I have over 1400 events in the main game event sheet. Like Lunatrap said, it seems to be related to the amount of events and not the events themselves. I suppose I could create a clean capx with a lot of events and see if it still occurs...

I also noticed construct 2 itself becomes progressively unstable as the events get up into the thousands. I use it anywhere from 8-16 hours a day and it crashes at least once per hour.
B
20
S
2
Posts: 70
Reputation: 1,466

Post » Tue Aug 05, 2014 2:54 am

@suntank this problem has been resolved...you should post another thread to see if your problem has a different source for the probelm

edit: about the crashing problem....yes...it happens with large projects....but i have not been able to find a solutions that works... so i have lerned to live with it :/
B
23
S
6
G
3
Posts: 316
Reputation: 3,461

Post » Tue Aug 05, 2014 9:22 pm

I think i may have been spawning in two of the player's ship on top of itself so it was running every calculation twice. I feel like a bad person :P
B
20
S
2
Posts: 70
Reputation: 1,466

Previous

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest