Sound and Running Layouts

For questions about using Classic.

Post » Fri Oct 17, 2008 10:21 am

I am still using directsound as of yet, but I have encountered a bit of a problem. Adding directsound to my layout prevents it from running either in simple test mode or in debug mode. Any ideas on what could be causing it? Rebooting the program after removing directsound seems to fix the problem.
B
2
G
4
Posts: 49
Reputation: 1,148

Post » Fri Oct 17, 2008 10:32 am

Ok. With a bit more experimentation, I was able to pin this down to an interaction between the directsound and the fade behavior. When the fade behaviror begins on startup, the program would not run. However, when that option was not active, the program would test, music included. Any ideas on how to fix? Thanks!
B
2
G
4
Posts: 49
Reputation: 1,148

Post » Fri Oct 17, 2008 5:27 pm

Replace it with XAudio2 and check if it still happens! Directsound is being phased out ASAP, so I won't be fixing any bugs or maintaining it!
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Fri Oct 17, 2008 6:23 pm

Did that and it works wonders. Thanks!
B
2
G
4
Posts: 49
Reputation: 1,148


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests