Sound glitchy? in need of advice.

Get help using Construct 2

Post » Wed Mar 14, 2012 8:47 pm

Hi!

Im building a top down F1 racing game.
I have finaly managed to build the authentic F1 car sound into the game.
The only thing is, that when the cars go faster and faster the sound becomes glitchy.
It sounds like a really bad internet connection while listening to streaming audio.

For as far as the "sound" of my cars, im filled with enthousiasm.
If i could only get the glitchyness out off the way then it would be great!


Demo at http://www.ruimteschool.nl/F1
CapX

Edit:
Controlls are.

(R) Accelerate
(Space) Brake
(Left arrow) Steer left
(Right) Arrow Steer Rigt

(1) Watch the other racers. (Maybe the best option if u just want to hear the glitchyness)

Please take a look.
Any insight would help allot!
Thanx in advance Savvy0012012-03-14 20:50:43
B
56
S
20
G
13
Posts: 778
Reputation: 13,204

Post » Thu Mar 15, 2012 12:29 am

http://media.io/ is a good site to quickly convert something.

I convert to .WAV then import so that Construct 2, does it's default conversion. it will be very big, don't worry. after import delete the .Wav version of your sound.
B
27
S
11
G
1
Posts: 246
Reputation: 5,048

Post » Thu Mar 15, 2012 5:32 am

Hi Erndog2k

Thanx for your reply.
The thing is that i already used wav to let Construct 2 do its conversion.
My guess is that it does not have to do with the file size.
The .wav file i have imported = 15.4kb
I have also tested bigger file sizes and with them came the same problem.


B
56
S
20
G
13
Posts: 778
Reputation: 13,204


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests