sound in chrome

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sun Nov 20, 2011 4:51 pm

FYI it's definitely a bug in Chrome, there's nothing we can do about it. You should have a look at reporting it through Chrome's support.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,949
Reputation: 178,544

Post » Sun Nov 20, 2011 5:19 pm

Will do Ashley, thanks for replying.
Zeus2011-11-23 18:31:16
B
35
S
4
G
8
Posts: 65
Reputation: 6,106

Post » Sun Nov 20, 2011 8:11 pm

@jason, i think its a chrome bug related to vista64 or vista in general, because other users report that all browsers are fine.
ImageImage
B
61
S
19
G
6
Posts: 809
Reputation: 9,028

Post » Wed Nov 23, 2011 4:06 pm

Ashley, I have been having a good look at some other HTML5 games running in Chrome including games made with GameMaker, Stencyl and a few others and they all seem to run absolutely fine. There are no sound issues at all. This can only mean that it is something that Construct 2 is doing.

The effect that I am getting is like someone is pausing the game on and of in rapid succession causing both a jerky frame-rate and stuttering sound effects.

Any ideas as to what may be causing this would be most helpful. This only happens in Chrome but if the problem was Chromes then all of the games would show the same problem wouldn`t they?

Zeus2011-11-23 18:31:23
B
35
S
4
G
8
Posts: 65
Reputation: 6,106

Post » Wed Nov 23, 2011 4:08 pm

What kind of event are you using to play the sound? I've been using nothing but chrome for C2 and the sound is just fine. Sometimes the first sound played in a layout is 'cut' at the beginning, but that's all.Tokinsom2011-11-23 16:11:00
Image
B
225
S
27
G
13
Posts: 1,774
Reputation: 18,024

Post » Wed Nov 23, 2011 4:16 pm

no, in first post example i set > on layout start> play sound, the sound is a like 10 seconds of stuttering sound (for me) are you using vista64?
to me its the only connection i can make with the problem, "zeus" is also on vista64 and has same problem
ImageImage
B
61
S
19
G
6
Posts: 809
Reputation: 9,028

Post » Wed Nov 23, 2011 4:23 pm

@Tokinsom, it happens with all examples included with Construct 2.

@Ashley, if you would like me to send you a small 10 second video of the problem then please ask. I`m really not sure what is causing this but I assume that there will be other users who get the same problem.
Zeus2011-11-23 18:31:35
B
35
S
4
G
8
Posts: 65
Reputation: 6,106

Post » Wed Nov 23, 2011 4:45 pm

@Zeus - we're using the new Web Audio API in Chrome which no other tools are doing yet. Chrome tends to crash and have memory leaks with HTML5 audio, and HTML5 audio has extremely limited features, so we switched to the new (and much better if this bug didn't happen) Web Audio API. Chrome's Web Audio API has this bug so it's in the browser, and that explains why other tools don't have the bug (they don't use it yet), but there's still nothing we can do about it. Usually they have quick fixes though, Chrome gets updated every 6 weeks ish, so hopefully it won't be around for long and will just get fixed.

We can't really go back to HTML5 audio or Chrome will start crashing and leaking memory again :-\
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,949
Reputation: 178,544

Post » Wed Nov 23, 2011 6:00 pm

That`s fine Ashley, thanks for the update. I`m happy to wait until Chrome gets updated, I just wanted to point it out. Now that I understand what`s going on behind the scenes I can see why it is happening.

Zeus2011-11-23 18:31:42
B
35
S
4
G
8
Posts: 65
Reputation: 6,106

Post » Sun Mar 11, 2012 10:37 pm

I know this post is rather old, but I just wanted to point out that I have the same problem. Sound works flawlessly in Firefox, but inexplicably stutters in Chrome (which is pretty annoying, since graphically it's the exact opposite, where Chrome has a much better FPS than Firefox). I'm also on a Windows XP SP3 32-bit machine. At any rate, it's good to know that it's not a problem with my project but has something to do with Chrome.
B
30
S
6
G
8
Posts: 232
Reputation: 6,119

PreviousNext

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 0 guests