Sound only working in Firefox :(

Get help using Construct 2

Post » Thu Mar 01, 2012 12:06 pm

Hi,

I've just started putting sounds into my game and for some reason the only browser where I can hear the sounds is Firefox... Anyone else have this issue?

Any ideas?
B
49
S
9
G
4
Posts: 425
Reputation: 7,037

Post » Thu Mar 01, 2012 6:10 pm

This is a known issue. Browser support for HTML5 audio is flakey. For example, the sounds in my Rotary Competition entry play as intended only in Chrome. In Firefox, there are initial problems before coming right. In Safari and IE9, not a peep. (Latest versions of all browsers under Win7.)
B
106
S
21
G
14
Posts: 549
Reputation: 20,980

Post » Thu Mar 01, 2012 6:20 pm

No hint from Scirra if there's a solution? Something that will work across the board?
B
49
S
9
G
4
Posts: 425
Reputation: 7,037

Post » Thu Mar 01, 2012 6:21 pm

Can you share the .capx or link to the exported project which has this problem?
Scirra Founder
B
395
S
231
G
88
Posts: 24,367
Reputation: 193,684

Post » Thu Mar 01, 2012 6:56 pm

I can send it to you via PM. It's a game for a client. I'll do so soon. Thanks Ashley.
B
49
S
9
G
4
Posts: 425
Reputation: 7,037

Post » Thu Mar 01, 2012 7:12 pm

@Brashmonkey
It's worth having a look at Ashley's article on HTML5 audio support. To quote briefly: "The HTML5 audio tag has somewhat patchy support as far as gaming is concerned."

The follow-up comments about developer's experiences (not unlike your own) are worth perusing, too. (And there are three more Scirra blog entries on the issues.)
B
106
S
21
G
14
Posts: 549
Reputation: 20,980


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: rayolf, Yahoo [Bot] and 27 guests