Sound stop playing after a short break of inactivity

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Wed Mar 30, 2016 6:17 pm

@Ashley
I'm using:
construct r224,
latest version of Intel XDK,
Cordova version 5.1.1
building Android with crosswalk,
device: lenovo a316i
Sounds not playing when you leave the application without interactivity for about minute on a mobile.
Image
B
14
S
6
G
5
Posts: 99
Reputation: 3,825

Post » Wed Mar 30, 2016 6:30 pm

Chigabooga wrote:@Ashley
I'm using:
construct r224,
latest version of Intel XDK,
Cordova version 5.1.1
building Android with crosswalk,
device: lenovo a316i
Sounds not playing when you leave the application without interactivity for about minute on a mobile.



Why not upload a test apk ?, I can test it on my device.
B
29
S
12
G
21
Posts: 789
Reputation: 14,429

Post » Thu Mar 31, 2016 10:47 am

Okay, so the XDK is usually a version or two behind Chrome, so it should just get an update in a couple of months which fixes it as well. Chrome for Android should already be working.
Scirra Founder
B
395
S
233
G
88
Posts: 24,376
Reputation: 193,842

Post » Fri Apr 08, 2016 10:30 am

I can confirm that this is still happening.
Heard the sound stops after X time.
B
29
S
12
G
21
Posts: 789
Reputation: 14,429

Post » Fri Apr 08, 2016 11:04 am

in my case sound is playing in browser, XDK preview, preview in wifi mobile but when i build apk then sound doesn't play on mobile ? any idea ! what may be the reason
Image
B
64
S
39
G
45
Posts: 651
Reputation: 32,214

Post » Wed Apr 20, 2016 10:42 pm

Mirlas wrote:I can confirm that this is still happening.
Heard the sound stops after X time.


@Ashley

Sadly the problem reappeared.. I confirm too that the sound is lost after a short break of inactivity.

Also somewhy, my game SaxManHealer ( http://www.crystalgames.space/saxmanhealer ) not only loses audio, but also becomes buggy and unplayable after this short break of inactivity.

The same latter also happened on iOS Safari before you fixed it (well it is still possible to reproduce it on iOS Safari by pressing home and quickly coming back to game again)

Ahhhhh... :D
Positive, inspiring and jazzy games!

www.crystalgames.space

Enjoy!
B
17
S
8
G
3
Posts: 174
Reputation: 3,455

Post » Thu Apr 21, 2016 9:38 am

@Ashley

UPDATE: Looks like Chrome devs fixed this problem only for situations, where games had any audio playing at the moment before the problem could be triggered.

In example: if I leave a game to be inactive that has audio playing constantly it will be alright and the audio will no be lost.

BUT if I leave a game inactive which has audio, BUT does not play any at that moment of leave - the game loses sound (and SaxManHealer also becomes buggy...)

Peace
Positive, inspiring and jazzy games!

www.crystalgames.space

Enjoy!
B
17
S
8
G
3
Posts: 174
Reputation: 3,455

Post » Thu Apr 21, 2016 11:40 am

The original issue reported in this thread was identified as a Chrome bug, which was since fixed. If you are still having trouble, check Chrome is up to date, and if you're using something like the XDK you may need to wait a little longer for the Chrome update to propagate to the XDK.

Since this is a closed bug report, if you still have trouble which you think is not related to the Chrome issue here, please file a new report following all the guidelines.
Scirra Founder
B
395
S
233
G
88
Posts: 24,376
Reputation: 193,842

Post » Thu Apr 21, 2016 12:37 pm

I use preview over wifi and happens to me.

I have not tried a apk generated in XDK.

I have the last version of chrome in android.
B
29
S
12
G
21
Posts: 789
Reputation: 14,429

Post » Thu Apr 21, 2016 10:52 pm

@Ashley

I really appreciate that you are constantly improving Construct2 and keep with us users in a close touch!

I am using newest Chrome for Android + newest C2

The bug was not totally fixed. I posted info on a chromium bugs site - https://bugs.chromium.org/p/chromium/is ... pby=&sort=

"UPDATE:

Bug is still reproducible in some circumstances. I will mention it below.

*Game's tab is active and game's music playing. I leave it inactive, phone's screen turns off. I come back to the game after a couple of minutes and the sound is not lost and everything is fine. THAT'S WHAT WAS FIXED.

*WHAT WAS NOT FIXED: Game's tab is active and game's music is NOT playing yet (still in menu and start button wasn't yet pressed in example). I leave it inactive, phone's screen turns off. I come back to the game after a couple of minutes and the sound IS LOST and returns only when the game's tab is refreshed (bad:) )"

So in order for this fix to work, the audio needs to be played ALWAYS, which is definitely not true for a lot of games:)

I will try a workaround by playing an inaudible sound every 1 sec just to keep the audio always active. Maybe this will work and I will let You know.

Peace
Positive, inspiring and jazzy games!

www.crystalgames.space

Enjoy!
B
17
S
8
G
3
Posts: 174
Reputation: 3,455

PreviousNext

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests