Sounds files...

For questions about using Classic.

Post » Wed Nov 12, 2008 10:57 pm

I am trying to get a sound(.mp3) file to play with the Xaudio but it is not working. we tried to add it to the resources bar but still no luck. we also tried a wav file and no dice. is there something we are missing on how to play the file?
B
5
S
2
G
4
Posts: 632
Reputation: 2,829

Post » Thu Nov 13, 2008 12:21 am

Are you on Vista? If so, the first resource listed won't play, you'd have to add the ones you want to play after that.
Moderator
B
98
S
37
G
19
Posts: 1,584
Reputation: 17,817

Post » Thu Nov 13, 2008 1:58 am

That would explain it...
B
5
S
2
G
4
Posts: 632
Reputation: 2,829

Post » Thu Nov 13, 2008 2:12 am

[EDIT: didn't see linkmans post...]

Seems to be a bug.

I tried . wav files which do work, BUT you need to have 2 in the binary resources (first will not work others will) I would make the first a .wav with no sound in it. Just something to take up space.

(I'm also on vista )
B
2
S
1
G
4
Posts: 156
Reputation: 1,612

Post » Thu Nov 13, 2008 2:33 am

It's a shame that just like with DirectSound, it is very picky with midis. Almost 90% of the midis I want to use won't work, an I don't want to pay for a program to convert them to .wav (or want the extra file size!)
B
13
S
3
G
5
Posts: 286
Reputation: 3,193

Post » Thu Nov 13, 2008 4:33 pm

midnight, download audacity, and set up your microphone so it records off of your sound card

search "stereo mix"

http://www.youtube.com/watch?v=tiW4lj5ZUNc <= (tut)

when your in audacity, press record then play your midi, stop it when its done and then save it as mp3. or OGG or wav
B
52
S
7
G
6
Posts: 1,945
Reputation: 7,610

Post » Thu Nov 13, 2008 8:52 pm

Dude thanks for that tip! Yee hoooo!!!!!!!! :mrgreen:
B
13
S
3
G
5
Posts: 286
Reputation: 3,193


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests