sounds on ios gets odd

Get help using Construct 2

Post » Fri Dec 25, 2015 8:08 pm

hi
first i am sorry if this is not the right section for my question

i made a game with some sound effects like (jumping ,hitting ....)

when i run the game on my iphone for the first time the sound effects play fine, but when i close the game and open it again the sounds get weird and noisy it becomes like 8 bit sounds or something like that

the only way to get the sounds play good again is to close the game and lock the iphone with the top button and open it again

i use the sounds like :
on any touch start - Play Click not looping at volume -20 dB(tag"")

i hope my issue is clear

thank you
B
3
Posts: 10
Reputation: 195

Post » Sun Dec 27, 2015 2:24 pm

any help please

i really dont know where is the problem
i tried to google it but i could not find any similar issue

the sounds are ok with android and xcode emulator , the problem is only with the iphone

my iphone is 5s ios 9.2 and i also try it on iphone 6s , same problem

i export the game as html or cordova then i make the ios game with cordova
and i make in android with the webview
this is how i do it

please help
B
3
Posts: 10
Reputation: 195

Post » Sun Dec 27, 2015 5:15 pm

I experience the same problems. Both - when HTML5 is added as a WebApp to Home Screen and when the .ipa application is downloaded from the App Store. Sometimes the sound is normal, sometimes it happens that it's noisy, lower pitch, like 8-bit, with very short silent gaps. Even closing the app from the App Switcher and re-opening doesn't help; I have to open Music app, play a song, open my app again; only then it works.
iPhone 5, iOS 9.2 (also happened before, I think from 8 or even 7).
B
31
S
7
G
4
Posts: 387
Reputation: 4,544

Post » Mon Dec 28, 2015 6:57 pm

?
B
3
Posts: 10
Reputation: 195

Post » Mon Dec 28, 2015 7:09 pm

I find this problem more and more common; it happens almost every time I open my app. I think it sometimes also becomes odd when I leave the app open in the background for a longer period of time and the bring it back to the foreground.
B
31
S
7
G
4
Posts: 387
Reputation: 4,544

Post » Mon Dec 28, 2015 7:17 pm

yes .... it is really weird

i am stuck with it , i cant upload my game like that , and i also have to fix the old ones that are already on appstore
B
3
Posts: 10
Reputation: 195

Post » Mon Dec 28, 2015 7:33 pm

Maybe tagging @Ashley will help.
B
31
S
7
G
4
Posts: 387
Reputation: 4,544

Post » Mon Dec 28, 2015 7:37 pm

thank you very much @grigrizljac


Hi @Ashley , i hope you can help me with this issue
B
3
Posts: 10
Reputation: 195

Post » Mon Dec 28, 2015 7:48 pm

i also made a game with nothing but only one sound file that plays on touch just to test it and it still same problem
B
3
Posts: 10
Reputation: 195

Post » Wed Dec 30, 2015 10:13 am

any help please ...
B
3
Posts: 10
Reputation: 195

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: MAD4R4, repkino, Yahoo [Bot] and 9 guests