spawn new object bug ?

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Sun Feb 19, 2012 1:09 am

Somebody pls help me quick! i am in the middle of making a game while this happens and sets me back ,,i want to create a new instance of an object every 1 second and i use the action spawn new object , after 1 sec it creates 1 new instance and i have a total of 2 objects on screen but at the second time it creates 2 objects because c2 duplicates them and the third time 4 objects and so on ... however i only want 1 object created at a time ,,
pls help me i cant find a solution and its ruining my whole game thanks!!
if its a bug i will move the thread to bugs ,,
B
10
S
2
G
3
Posts: 77
Reputation: 2,934

Post » Sun Feb 19, 2012 1:16 am

'Spawn' spawns an object for every picked object. So if you only want one object to spawn just add another condition to make sure only a single object is picked. E.g. 'pick random Sprite'.

Alternatively just use the system 'create object' action which only ever creates one instance.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,600

Post » Sun Feb 19, 2012 1:21 am

Alright !!! back into developing thank so much !
B
10
S
2
G
3
Posts: 77
Reputation: 2,934


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: anty21ro, Eisenhans, ishmaelmoreno and 11 guests